Actualitate

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa la Câmpia Turzii

50 de milioane de euro va fi investiția pentru cea mai moderna fabrică de pâine din Europa. Grupul belgian La Lorraine investește 50 de milioane de euro în fabrica sa din Câmpia Turzii pentru construirea unei noi linii de producție de pâine.Tehnologia pe care o folosim acum se ridică la nivelul celor mai înalți parametri de pe continentul european, însă noua linie de producție pe care o vom deschide va fi cea mai modernă din Europa”, a anunțat directorul companiei, Răzvan Boșomoiu, director general al La Lorraine România, pentru Ziua de Cluj.
Fabrica va fi construita pe parcursul acestui an iar din 2020 ca fi funcțională. Fabrica de la Câmpia Turzii este una dintre cele mai mari de acest gen din Europa și în prezent are patru linii de producție: baghete, pâine artizanală, chifle și patiserie. Făina este adusă din județele Mureș și Hunedoara, drojdia este și ea autohtonă, iar ambalajele vin din Timiș. În schimb, untul, unul special, provine din Franța.

Unitatea din parcul industrial Reif a fost deschisă în 2011, cu două linii de producţie: baghetă şi chiflă. În 2014 s-a dat în folosință aici cel mai mare depozit de produse congelate din România. Principalii indicatori analizaţi de investitori pentru alegerea zonei unde s-a realizat fabrica au fost preţul terenului, utilităţile existente, accesul la o viitoare autostradă şi pentru oameni.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS