<
Actualitate

Comuna Tureni, pol de atracție pentru cei care doresc să se stabilească într-o zonă liniștită!

Radio Somes

search

menu

Search

close

close

RADIO SOMEȘkeyboard_arrow_down

NEWS

EVENIMENTE

TRADIŢII ŞI OBICEIURI

ARTISTUL ZILEI

PROIECTEkeyboard_arrow_down

CONTACT

CONTACT

Arhivă știri

iunie 2022

aprilie 2022

iulie 2021

iunie 2021

Categorii

Artistul zilei

Evenimente

General

News

Tradiţii şi obiceiuri

EVENIMENTE

Comuna Tureni, un pol de atracție pentru cei care doresc să se stabilească într-o zonă liniștită!

Cine a spus că locul femeii este în bucătărie trebuie neapărat să ajung la Tureni în jud. Cluj pentru a vedea cât de frumos o femeie se poate gospodării și poate să gestioneze și să administreze o comună, a cărui număr de locuitori crește considerabil de pe o zi pe alta. Da, este vorba de primarul Dana Mănăilă cu care am reușit și noi să stăm de vorbă.

Am găsit o comună frumoasă, îngrijită, cu terenuri lucrate, aflându-se într-o continuă dezvoltare. Comuna Tureni este invadată de tinerii clujeni care caută o oază de liniște, care fug de aglomerație, drept urmare administrația primăriei are în vedere de a implementa o creșă și a depune în acest sens un proiect către Compania Națională de Investiții.

În interviul nostru, doamna primar Dana Mănăila a mai relatat “ Mai nou am devenit foarte atractivi pentru tinerii clujeni și putem spune că avem cu ce să fim atractiv, deoarece suntem foarte aproape de Cluj, mai precis la 17 km de Cluj, la 10 km de municipiul Turda, avem baza materială asigurată aproape în toate utilitățile și în toate instituțiile, care funcționează pe raza unei comune. Avem o școală modernă dotată și informatizată, avem grădiniță, avem cămine culturale în fiecare sat, avem dispensar, acolo primăria a făcut un efort pentru că la și renovat dar la și dotat cu aparatura necesară având ecograf, ECG, chiar și aparatură de analize minime invazive. Drumurile sunt asfaltate în proporție de peste 85%, avem apă și canalizare în Tureni și acuma suntem în implementarea unui proiect foarte mare în valoare de 19 milioane de euro, ceea ce înseamnă apă și canalizare pentru patru sate: Tureni, Ceanu Mic, Mătinesti, Comșești, dar acuma lucrăm și facem studiu de fezabilitate pentru introducerea canalizări și în cel de-al cincilea sat, deoarece proiectul a fost atât de mare, încât nu mai cuprindea și lucrările de canalizare din Micești. Avem și proiectul să modernizăm sediul unde suntem acum, suntem într-un corp nou al primăriei, iar din toamnă târziu sau din primăvara anului viitor, o să dărâmăm efectiv până la temelie celălalt corp de clădire al Primăriei și o să începem să construim unul nou, modern”.

Sursa: radiosomes.ro

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS