<
Actualitate

Seceta și efectele ei: Apă cu „porția” în 12 localități clujene!

Compania de Apă Someș S.A. a anunțat că în mai multe localități din județul Cluj furnizarea apei potabile se realizează cu „intermitențe”.

Sunt vizate nu mai puțin de 12 localități din județul Cluj. Potrivit reprezentanților Companiei de Apă, măsură se ia în contextul în care sistemul de alimentare cu apă a fost suprasolicitat deoarece unii consumatori ar fi „utilizat apa din rețea în alte scopuri decât cele strict gospodărești”.

Furnizarea de apă potabilă se va face cu întreruperi în următoarele localități din Cluj:

Gilău: str. Principală (parțial), str. Republicii (parțial)

Someșul Rece

Feleacu (parțial)

Sălicea

Dângăul Mare

Dângăul Mic

Bălcești

Iacobeni

Curtuiuș

Cuzdrioara (parțial)

Calna

Bogata de Sus

„Pentru a limita timpul necesar pentru reluarea serviciului în condiții de continuitate, rugăm utilizatorii să folosească apă doar pentru consumul casnic, nu și pentru lucrări agricole sau zootehnice. Mulțumim pentru înțelegere” spune cei de la Compania de Apă Someș.

Vara, consumul este mult mai mare, inclusiv pentru că oamenii își udă legumele din grădină. Din acest motiv, furnizorii decid pe timp de secetă să raționalizeze apa.

Și Compania de Apă Arieș face un apel la consumatori să fie atenți la utilizarea apei potabile în această perioadă!

Societatea face apel la utilizatorii serviciului de furnizare a apei potabile din aria de deservire, în special către cei din zona rurală, să reducă la minim utilizarea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit, astfel încât să fie evitate orice fel de situații în care unii utilizatori aflați la capete de rețea vor avea lipsă de debit sau lipsa totală a apei pentru satisfacerea nevoilor umane și gospodărești minime, pentru consumul uman al celor aflați în aval de cei care folosesc apa în alte scopuri, privându-i astfel de un drept vital.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS