<
Actualitate

Ministerul Afacerilor Interne: „O distribuire ar ajuta ca această informație să ajungă la cât mai mulți!”  

„Dacă aveți rude, prieteni, cunoștințe, amici, colegi, despre care știți că vor pleca cu copiii minori în vacanță în străinătate, dați un share.

Îi veți ajuta să nu își strice concediul chiar înainte de a îl începe.

Așa cum s-a întâmplat cu peste 500 de minori care au fost puși în situația de a își întrerupe călătoria, ca urmare a faptului că părinţii/însoțitorii nu dețineau documentele necesare pentru a se deplasa în afara ţării împreună cu copii în condiții legale.

Cetățenii români minori pot ieşi din țară în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) – numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.

Ieșirea din țară a cetățenilor români minori este permisă în următoarele condiții:

🔹în situaţia în care călătoresc în străinătate însoţiţi de ambii părinți;

🔹în situaţia în care călătoresc împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;

🔹în situaţia în care sunt însoţiţi de o altă persoană fizică majoră numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie:

• a ambilor părinți;

• a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;

• a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) – numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.

În cazul părinţilor divorţaţi care exercită în comun autoritatea părintească, părintele însoţitor trebuie să prezinte acordul autentificat al celuilalt părinte cu privire la ieşirea din ţară.

Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, trebuie să prezinte la controlul de frontieră şi certificatul de cazier judiciar.

Toate informațiile privind călătoria în străinătate sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro.

Vacanță frumoasă tuturor!”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS