Actualitate

CONCURS NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”.

În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc laBucurești, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din țara și anume CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ„ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”.

 

Proiectul ajuns la ediția a VI-a, este organizat de Fundația Prețuieste Clipa în parteneriat cuȘcoala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu” și este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerul Educației Naționale.

 

Concursul cuprinde doua secțiuni: Creație Plastică – cu tematica FEREASTRĂ CĂTRE VIITOR unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale în viitor, comuniunea dintre om și natură în viitor, mijloace de transport și călătorii în viitor, iar în cadrul secțiunii Icoane pe sticlă tematica este ICONOGRAFIA TRADIȚIONALA ROMÂNEASCA.

 

Retrospectiva ediției anterioare ne dovedește a fi unul dintre cele mai ampleconcursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 500 profesori coordonatatori din toată ţara plus Republica Moldova, Grecia și Ucraina însumând peste 3000  lucrări de creație plastică și 300 icoane pe sticla.

 

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial și liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxa de participare.

În urma unei selecții cei mai talentați elevi din țară vor participa la etapa directăce va avea loc sâmbătă9 mai 2020 începând cu ora 9.00 la Sala Madgearu (Pavilion B3) în incinta Romexpo București, unde timp de 4h vor picta pe o temă dată sau vor realiza o icoana pe sticla.

În aceeași zi, începand cu ora 16.00 va avea lor vernisajul concursului, festivitatea de premiere și decernarea premiilor.

 

Se vor acorda premiile I, II și III și mențiuni pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției.Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP si inspectori de specialitate.

 

Regulamentul integral, precum și toate detaliile referitoare la organizare le găsiți pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS