Actualitate

Consilierii PNL, UDMR, PPUSL și PMP, oferă din indemnizațiile lor, un premiu în bani elevei de nota 10 din Câmpia Turzii.  

La ședința ordinară din 27 iunie, la punctul diverse, au fost discuții pe baza faptului că eleva Anda Moldovan, singura elevă care a luat media 10 la Evaluare Națională din zona Câmpia Turzii – Turda, nu poate fi premiată pentru că nu există un cadru legal.

Primarul Dorin Lojigan spune că eleva nu poate fi premiată, desi își dorește acest lucru, invocând o ordonanță dată de Guvernul PSD ( OUG 114 din 28.12.2019, art. 36, alin 3 și 4)
În perioada 2019-2021, instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu acordă personalului din cadrul acestora premii.
(4) Prin excepție de la prevederile alin. (3), în perioada 2019-2021 se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care iau pregătit pe aceștia, cu încadrarea în alocarea bugetară.

Însă, la propunerea și inițiativa primarului Dorin Nicolae Lojigan, grupul de consilieri PNL, PPUSL, UDMR și PMP, au pus mâna de la mâna și și-au rupt fiecare, cotă parte din indemnizația cu care sunt renumerați pentru fiecare ședință de Consiliul local, și au premiat-o pe Anda Moldovan, eleva cu media 10 la Evaluare Națională.

Nu știu dacă e ceva spectaculos, însă cu siguranță este ceva de apreciat și admirat. Deși legea nu a permis, s-a apelat la bunăvoința și calitatea fiecăruia dintre consilierii enumerați mai sus. Felicitări pentru gest!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS