Actualitate

Video. Start ”Festivalul Internațional de Teatru Turda 2019”

Vineri, 28 iunie 2019, începe Festivalul Internațional de Teatru de la Turda, aflat la cea de-a treia ediție, un festival care își propune să crească de la an la an.
În cadrul conferinței de presă organizată În Sala Studio a Teatrului “Aureliu Manea” din Turda, au fost prezenți managerulul teatrului turdean, Cătălin Grigoraş şi primarul municipiului Turda Cristian Octavian Matei.
Domnul Cătălin Grigoraș, managerul teatrului ,a ținut să îi mulțumească edilului localității pentru sprijin şi implicare în acest festival.
Acest festival, în opinia managerului Cătălin Grigoraş, nu ar fi fost la fel fără sprijinul autoritățiilor locale dar mai ales fără ajutorul domnului primar.
” Un eveniment foarte important care se află deja la a treia ediție, un eveniment care creşte de la un an la altul, este un maraton al teatrului din Turda, din țară şi din străinătate, c peste 100 de trupe de teatru.

Programul festivalului include numere de magie, fiind elemente de noutate așe acestei ediții, dar şi expoziții de artă plastică, lansare de carte şi film documentar, concerte şi recitaluri, toate acestea în completarea pieselor de teatrul care sunt baza festivalului.
Nume mari o să fie prezenți la Turda la această ediție, și anume: Dorel Vişan, Emil Boroghină, Marius Bodochi, Tania Popa, Monica Davidescu, Irina Moviulă.
Printre teatrele participante amintim ”Teatrul Național Marin Sorescu” din Craiova, ”Teatrul Regina Maria” din Oradea, ”Teatrul de Nord ”din Satul Mare, ”Teatrul Dramaturgilor Români”, ”Teatrul Elvira Glodeanu” dinTârgul Jiu, ”Teatrul Fani Tardini„ din Galați, ”Teatrul I.D. Sârbu” din Petroşani şi ”Ateneul Național ” din Iaşi.
Companiile independente sau private vor fi prezente şi ele la Turda: “Become” din Sibiu, “Reactor” din Cluj-Napoca, ”Teatrul de Kartier ” din Bacău.
La această ediție de festival va participa și trupa de teatru din Italia ”Compania Teatro dei Venti”, care este alături de tratrul turdean încă de la prima ediție, cu care teatrul “Aureliu Manaea” are o strânsă legătură de prietenie.
Pe lângă compania din Italia vor mai fi prezente trupe de teatru din Spania, Argentina, Mexic dar și Australia.
Studenți de la Facultatea de Teatru din Cluj-Napoca, Craiova si Târgu-Mureş au secțiunea lor la festival, astfel încât se vor strădui să încânte publicul şi juriul delegat cu cele mai frumoase reprezentații.
Pe plan musical la festival ,cap de afiş sunt trupele Fără Zahăr, Straight From the Bottle sau Radu Nechifor & Friends care vor delecta publcul cu melodiile deja consacrate.
Anul acesta festivalul va avea nu mai puțin de 15 locații pe întreg teritoruiul oraşului, printre care amintim cele două scene ale teatrului, foaierul teatrului, grădina interioară, sala Asociației Tour D’art, cafeneaua culturală “La Papion”, Parcul Central, Parcul Teilor, dar şi aleile pietonale din zona centrală şi din Micro şi bineînțeles , Salina Turda şi One Man Show. ”One Man Show” este o dubiță în care şoferul va face scpectacol, locurile sunt foarte limitate, câte 6 locuri pentru fiecare cursă.
Având în vedere complexitatea acestui festival, organizatorii au creat 4 categorii de abonamente: abonamentul în valoare de 150 de lei –acces la toate spectacolele din festival ceea ce înseamnă puțin peste 1 leu pe spectacol, abomnamente la 100 de lei pentru Sala mare şi Sala studio a teatrului, ceea ce este foarte avantajos deoarece un spectacol costă de obicei 20-30 de lei, iar cu abonamnetul veți avea acces la 7-10 spectacole.
Abonamentele se pot achiziționa de pe site-ul www. tomtix . ro, de la agenția de bilete a teatrului sau de pe teatrulaureliumaneaturda . ro
Pentru conducerea teatrului este mai important ca sala să fie plină , așadar, vă aşteptăm la festival!

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS