Actualitate

Control tehnic în trafic

Registrul Auto Român și Brigada Rutieră, acțiune comună pentru creșterea gradului de siguranță în trafic. Defecțiunile tehnice ale vehiculelor constituie una dintre cauzele producerii accidentelor rutiere. Pentru a reduce acest risc, echipe mixte formate din inspectori RAR și polițiști rutieri au acționat în noaptea de 22-23 martie în mai multe din zone din Capitală.
În ultima perioadă s-a constatat că tot mai multe vehicule poluează fonic, ca urmare a modificărilor neomologate aduse sistemului de evacuare al autovehiculelor. În cadrul controalelor efectuate nu au fost verificate doar aceste mașini. S-a urmărit și verificarea sistemelor de frânare, mecanismului de direcție, a sistemului de iluminare și semnalizare sau a valabilității inspecției tehnice periodice (ITP).
Au fost controlate aproximativ 80 de autovehicule și au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 lei, iar 18 certificate de înmatriculare au fost reținute pentru pentru defecțiuni tehnice majore. Din totalul sancțiunilor, de exemplu, 10 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor și 32 pentru alte defecțiuni tehnice.
Aceste controale vor continua, pentru a fi depistate vehiculele care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere și protecției mediului. Astfel de acțiuni se desfășoară și în Cluj Napoca pe marile artere dar și la Vâlcele unde este este un stand fix, dar și periodic la întrare în Turda și Câmpia Turzii, în anumite puncte strategice.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS