Actualitate

Cosmin Mocean: „Acest cântec este adresat tuturor celor care au primit binecuvântare de la Dumnezeu pentru a avea copii”

Cosmin Mocean a lansat în urmă cu 3 zile o melodie dedicată celor care, prin har de la Dumnezeu, au primit cea mai mare binecuvântare pămîntească… copiii! Provocat fiind de colegul de ziar, Adrian Soporan ( înainte cu 3 săptămâni de botez l-a sunat pe Cosmin, pentru a-i face o melodie fiului său, Ștefan Nicolae), Cosmin Mocean a dat tot ce este mai bun pentru ca această melodie să fie de o înaltă ținută. Versurile sunt gândite și concepute pentru viața zilelor noastre, oricare dintre noi ne-am putea regăsi în acest cântec. Când totul vine din suflet… vine cu drag și căldură. Această melodie este cea mai reprezentativă pentru toți părinții care, după multă rugăciune și credință, au fost binecuvântați de Cel de Sus.

Sergiu Jucan: Un nou cântec, un nou succes! Cum s-a născut acest cântec?

Cosmin Mocean: Da! Un nou cantec și sper să fie de succes. Cel puțin până acum am un „răspuns” bun în urma lansării. După cum bine știi… tema și ideea a venit de la colegul tău, Adrian Soporan, și nu mă feresc să spun asta. A fost o provocare pentru mine și asta m-a făcut să-mi doresc și mai mult cântecul asta. Mi-a căzut ca o mănușa pentru că am eu o înclinare spre cântecele de suflet… așa mai duioase, care ating “corzi” mai sensibile…

S.J: De cât timp ai avut nevoie pentru text și linia melodică?

C.M: Nu mai știu exact cât timp a durat totul și cred că nu este important să știm asta. Ce pot să îți spun e că, întotdeauna durează mult mai mult până încep proiectul, până ajung la o forma a liniei care să mă împlinească, sa facă parte din tema despre care vreau să vorbesc în cantec. După care iar durează ceva timp pana așterni primele idei de versuri pe foaia de lucru. Dacă am trecut de acești doi pași, totul se întâmpla repede, practic este gata cântecul.

S.J: Cui îi este adresat acest cântec?

C.M: Este adresat tuturor celor care au primit darul de la Dumnezeu de a avea copii, celor care au trecut prin bucuria asta, prin acele emoții create de venirea unui prunc pe lume. Acei oameni se vor regăsi în cântecul meu.

S.J: Un mesaj pentru cititorii Ziarului 21?

C.M: Cititorilor Ziarului 21 le transmit multă sănătate și îi îndemn să țină ochii pe folclorul românesc, pe tradiții, pe muzica populară românească pentru că asta ne identifică pe noi ca și popor. Să nu se ferească să frecventeze sălile de spectacole, activitățile cultural artistice organizate local și nu numai, sa încurajam cu toții tânăra generație spre astfel de activități pentru că dacă nu facem asta… vom ajunge un popor bolnav.

Povestea melodiei din videoclip este insipirată din viața reală și a fost transpusă într-o melodie populară. Atât versurile cât și melodia sunt compuse de Cosmin Mocean

Mai jos aveți link cu videoclipul piesei: „Ai venit că prin minune”

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS