Actualitate

Cultele și Asociațiile din Câmpia Turzii au primit finanțare

În ședința de îndată din data de 16 septembrie, Consiliul local al municipiului Câmpia Turzii a votat proiectele de hotărâre care vizau acordarea de sprijin financiar cultelor și asociațiilor din Câmpia Turzii.

Potrivit O.G nr. 82/2001, privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România, din bugetul local se pot aloca sume pentru susținerea activității cultelor în completarea fondurilor proprii ale unităților de cult.

Autoritatea finanțatoare, Municipiul Câmpia Turzii, stabilește un program anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local.

Conform unui regulament de acordare a sprijinului financiar, pentru parte de culte, cele care au îndeplinit condițiile cerute de regulament au fost: Parohia Ortodoxă nr. 1, Parohia Ortodoxă nr. 4 și Parohia Reformată.

Parohia Reformată a primit suma de 20500 lei, Parohia Ortodoxă nr. 4 a primit suma de 55000 lei, iar Parohia Ortodoxă nr.1 a primit suma de 19500 lei.

De partea cealaltă, Asociațiile care au depus proiecte complete și au primit sprijin financiar din partea administrației locale au fost: Asociația Pro Assisto, Asociația Club Sportiv Șoimii Câmpia Turzii și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice.

APAH dorește să identifice persoanele infectate cu viruși hepatici B sau C și îndrumarea lor spre medicii de specialitate. Grupul țintă: 200 de persoane din municipiul Câmpia Turzii.
Suma atribuită: 11680 lei.

Pro Assisto a primit suma de 22410 lei care va fi folosită pentru devoltare personală a 150 de copii din cursul primar, clasele a III-a și a IV-a. Copiii vor participa la ateliere interactive de conștientizare a emoțiilor și exprimare acestora prin joc, artă și comunicare.

Șoimii Câmpia Turzii au primit 12500 lei, bani ce o să fie folosiți pentru susținerea copiilor din municipiul Câmpia Turzii care doresc să practice sportul cu balonul oval și să facă mișcare în aer liber.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS