campanie campanie
Actualitate

De ce s-au redus banii de la Ansamblul Mugurelul. Răspuns: au vrut să achiziționeze căciuli de astrahan cu 1200 lei/buc (video)

Joi, 29 martie, în ședința de Consiliu local al municipiului Câmpia Turzii pe primul punct al ordinei de zi s-a propus aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018.

Rectificarea de buget a fost motivată prin suplimentarea unor sume pentru: achiziția unui avizier, pentru achiziționarea unei rampe luminoase cu difuzor și girofar și uniforme  pentru Poliția Locală, sume suplimentare pentru Grădinița Pinocchio, sume suplimentare pentru complexul La Trei Lacuri (și alte cheltuieli), iar sumele suplimentare urmează a fi redistribuite de la alte capitole.

Înaintea votului exprimat pentru rectificarea de buget, consilierul local PSD, Gicu Rece, a anunțat că deși votează proiectul, NU este de acord cu reducerea sumelor de la costumele populare destinate ansamblului Mugurelul.

Sabin Ghemeș a explicat reducerile de costuri acuzate de Rece prin faptul că nu se poate face discriminare între ansamblurile din Câmpia Turzii, la unii mai mult și la alții mai puțin.

“Vreau să vă arăt ceva, niște cheltuieli pe care le-au făcut asambluri asemenănătoare:

  • Fanfara Promenada:  a cumpărat 22 de costume bărbați/femei deci în total 44 de costume plus caschete, iar cheltuielile s-au ridicat la 19.000 (și ceva) lei.
  • Ansamblul Ardeleana: 12 costume de fete și 12 costume de băieți Câmpia Transilvaniei, 12 costume de fete Costume Codru, 12 costume de băieți Veste Someș, total 20.500 lei.

La acelaşi număr, ei (n.r. Ansamblul Mugurelul) au venit cu o estimare de 63.000 lei la același număr de costume, trebuie să-și caute și ei aceleași costume populare să se încadreze ca și ceilalți (…) ”, a fost răspunsul viceprimarului Câmpiei Turzii, Sabin Ghemeș, care se miră că prețul unei căciuli de astrahan era estimat la suma de 1200 lei/buc.

La o simplă căutare pe internet, prețul unei căciuli de astrahan pornește de la 120 lei/buc și poate ajunge la 220 lei, însă după ce calcul s-a ajuns ca o căciulă de astrahan să coste 1200 lei/buc, încă nu se știe.

video:

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS