Special

Sfânta liturghie săvârşită de Andrei Andreicuţ în biserica Invierea Domnului din Câmpia Turzii

Înaltpreasfințitul părinte Andrei Andrecuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit în data de 31 Martie o sfânta liturghie în biserica parohiei Invierea Domnului din Câmpia Turzii

Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre învierea de obște.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit un preot, căruia i s-a atribuit o parohie din județul Cluj, iar la final de slujbă i-a oferit rangul de iconom stravofor părintelui Aurelian Cherecheș, care este o distincție pentru o activitate pastorală deosebită. Preoții care au un asemenea rang poartă ca semn distinctiv un brâu roșu și o cruce pectorală.

Pr. Aurelian Cherecheș a ridicat și ctitorit o biserică, în localitatea Urca, după care a fost numit, prin concurs, preot la parohia Învierea Domnului din Câmpia Turzii.

“Catapeteasma, după cum bine vedeți, este mult mai luminoasă și aceasta se datorează părintele Aurelian Cherechș, noi am plătit doar materia primă, dar nopțile de muncă au fost ale părintelui Aurelian. Nopți la rând, aici, în taina bisericii și în liniștea bisericii, părintele Aurelian a lucrat cu multă migală catapeteasma, amvonul, scaunul arhieresc și tetrapodul, de aceea “Vrednic este” că astăzi l-ați răsplătit cu acest drept, de a purta crucea”, a declarat Pr. Sebastian Zăhan, preot paroh la biserica Învierea Domnului.

De asemenea și părintele Sebastian Zăhan a primit o distincție, Ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin, pentru sprijinirea și dezvoltarea tinerilor în mediul cultural.

Colaborarea dintre cei doi preoți, Sebastian și Aurelian este una fantastică și benefică pentru enoriașii parohiei Învierea Domnului din Câmpia Turzii.

Se completează perfect, iar acest lucru se vede din activitatea parohiei, în rândul municipalității din Câmpia Turzii.

 

Sursa photo: Paul Ph

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS