Actualitate

Donare de sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj

Peste 40 de studenți, membri ai IVSA Cluj Napoca, au participat, astăzi, la acțiunea de donare de sânge, organizată împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.
Inițiativa excelentă a studenților face parte din Proiectul Donate, care a debutat în 2018, iar atunci a constat din formarea unei baze de date la nivel local cu potențialii donatori de sânge din rândul câinilor și pisicilor, în cazuri de urgență în medicina animalelor de companie. Astfel, s-a creat o bază de date cu peste 30 de donatori canini și felini, care a fost încredințată personalului medical de la Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Cluj-Napoca spre a folosi situațiilor de urgență în care nevoia de sânge este critică pentru viața animalelor.
Anul acesta, Donate se adresează din nou comunității clujene, într-o campanie de donare de sânge în rândul oamenilor.
Donatorii și implicit, eroii acestui eveniment, au fost răsplătiți pe măsură cu dulciuri, suc, vouchere pentru unele localuri clujene, invitații la petreceri și cluburi și multă voie bună.
Pe viitor, IVSA își propune să dezvolte cât mai mult Proiectul Donate, pentru a oferi oportunitatea oamenilor de a fi eroi împreună cu animalele lor.
Felicitări pentru gestul minunat!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS