Actualitate

Dosar de consilier. Raport de activitate al consilierului local Monica Uiorean pe 2018

CONSILIERII LOCALI PRIN LEGEA 215/2001ARTICOLUL 51, ALINIATUL 4, PRECUM ȘI VICEPRIMARUL SUNT OBLIGAȚI SĂ PREZINTE UN RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE, CARE VA FI FĂCUT PUBLIC PRIN GRIJA SECRETARULUI.

Dintre consilierii locali din Câmpia Turzii am ales azi, să vă prezentăm raportul consilierului local Monica Uioreanu.

Monica Uioreanu este consilier local din partea PSD, este la al doilea mandat în consiliul local iar în perioada 01 ianuarie 2018 — 31 decembrie 2018, a făcut parte din comisia de specialitate  nr.4 — Munca si protectie sociala, protecția copilului si ordine publică.

O parte din munca în Consiliul Local precum si prezența la sedințele de plen au fost prezentate în raportul de activitate depus la secretariatul primăriei:

„Am participat la un număr de 31 de ședințe din care: 12 ședințe ordinare și la un număr de 19 ședinte extraordinare. În cadrul ședințelor ordinare și extraordinare întrunite de Consiliul Local al Municipiului C. Turzii, am luat parte și am votat la toate proiectele de hotărâre expuse. Văzând interesul cetățeanului, am avut și abțineri sau am votat împotriva mai multor proiecte de hotărâre. Am încercat să identific nevoile orașului, prioritățile, problemele cu care se confruntă cetățenii, indiferent de natura lor, probleme pe care le-am adus la cunoștința executivului și am urmărit rezolvarea lor acolo unde era cazul. În anul 2018 am participat la ședințele din cadrul comisiei de specialitate din care am făcut parte.

Pentru fiecare ședintă de comisie sau de plen a Consiliului Local C. Turzii am luat la cunoștință ordinea de zi, am studiat amănunțit proiectele de hotărâre propuse, procesele verbale de sedință, iar în cadrul comisiei am dezbătut problemele supuse avizării comisiei, solicitând în anumite situații, explicații şi detalii de la factorii responsabili din cadrul Primăriei Municipiului C. Turzii sau inițiatorilor de proiecte de hotărâre. În cursul anului 2018 am participat la initierea a 4 proiecte de hotărâre din care doar 3 au devenit hotărâri. Am depus 9 sesizări alături de colegii consilieri PSD, cu privire la ” legalitatea ” adoptării unor Hotărâri de Consiliu Local, deoarece am sesizat unele nereguli privind modul și respectarea normelor de tehnică legislativă asupra unor acte normative și modul de pregătire și desfășurare a ședințelor de Consiliu Local. În calitate de ales local, am depus la termen și în conformitate cu prevederile legale în vigoare, declarația de avere și interese. Am participat la ședințele și manifestările solemne organizate de Primărie şi Consiliul Local din municipiul C. Turzii. În plenul ședințelor de Consiliu Local am avut intervenții și mi-am îndeplinit atribuțiile în calitatea mea de consilier local în conformitate cu L215/2001, privind administrația publică locală. Pe tot parcursul mandatului meu, prin diverse acțiuni am avut întâlniri cu cetățenii municipiului Câmpia Turzii, unde am adus la cunoștință Hotărârile Consiliului Local”

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS