campanie campanie
Actualitate

Drept la replică la articolul: „La Turda, romii atacă deja cetățenii în propriile lor locuințe!”

Articolul publicat de Gazeta de Cluj, care ulterior a fost preluat şi de alte publicaţii mass-media, făcând o imagine negativă comunităţii turdene, şi anume prin mesajul ,, La Turda, romii atacă deja cetăţenii în propriile lor locuinţe” este unul nereal, neadevărat, care incită la ură, agresiune şi discriminare.

Ce să înţelegem din acest articol, care face referire la două cazuri izolate, că toţi romii sunt agresivi, atacatori, hoţi şi infractori ?! Să nu ne înţeleagă cineva greşit, nu încurajăm şi nu suntem de acord cu astfel de obiceiuri şi infracţiuni, dar situaţia prezentată este o dezinformare a cetăţenilor Turzii şi nu numai, o instigare la ură între români şi romi.

Cu toate că în momentul de faţă Poliţia Municipiului Turda derulează o ancheta, iar IPJ Cluj face referire la cele menţionate de noi ,,două cazuri”, ne informează că cercetările vor continua în vederea clarificării tuturor aspectelor sesizate.

S-a luat legătura cu liderii comunitaţii de romi din Turda, care nu cunosc aspecte ca pe o stradă sau într-un cartier întreg, romii în grupuri organizate să atace persoane sau să intre în casele oamenilor indiferent că sunt români, romi sau maghiari. Nu ascundem faptul că sunt persoane (de etnie romă sau şi români în aceeaşi măsură) care fac infracţiuni, au probleme cu legea, dar remarcile articolului sunt profund şovine şi tendenţioase, instigatoare împotriva unei etnii întregi, bazate doar pe două cazuri izolate care nu pot constitui o regulă şi nu ne dorim un alt eveniment ca la Hădăreni. Convieţuim foarte bine cu ceilalţi cetăţeni ai Turzii, ne înţelegem fără a fi conflicte între noi, am crescut împreună şi ne-am jucat împreună, nu este adevărat ce s-a prezentat în acest articol, declară liderii comunităţii rome din Turda.

DIRECTOR GENERAL DAS

KOTI MONIA OANA

Articolul precedent al acestei postări îl puteți găsi si reciti accesând link-ul: https://www.ziarul21.ro/actualitate/social/la-turda-romii-ataca-deja-cetatenii-in-propriile-lor-locuinte/

 

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS