Economic

PROGRAMUL „PRIMA MAŞINĂ 2018”! Tinerii îşi pot cumpăra maşini noi cu credite de la stat

Tinerii îşi pot cumpăra maşini noi prin intermediul programului Prima Masina 2018, un program guvernamental asemănător programului Prima Casă.

Guvernul a anunţat astăzi că plafonul programului Prima Masina 2018 se ridică la 10 milioane de lei.

„Pentru anul 2018, plafonul garanţiilor care pot fi emise potrivit art. 3 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 88/2015, este de 10 milioane lei, din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2017”, a informat astăzi Guvernul.

Potrivit Ministerului Finanţelor, în perioada 2015 – 2017, doar 323 de persoane au profitat de programul Prima masina, iar din cele 500 milioane lei alocate în aceşti trei ani, doar 5,67 milioane au fost cheltuite.

Tinerii de până în 35 de ani, interesaţi de programul Prima Masina 2018, trebuie să îndeplinească mai multe criterii.

 

Acte necesare pentru programul Prima Masina 2018

Pentru a obţine un credit auto garantat de stat, doritorii trebuie să obţină următoarele documente:

-documentul de identitate a beneficiarului, precum şi documentele de identitate ale codebitorului/codebitorilor garant/ţi, după caz factura proforma emisă de către   -persoana juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor. Factura proforma emisă de vânzător va conţine în mod obligatoriu menţiuni referitoare faptul că autoturismul care se achiziţionează în cadrul programului este nou şi se încadrează în cerinţele minime ale standardului EURO 5

-ultimul certificat anual de atestare fiscală emis de organul fiscal competent, aflat în termenul de valabilitate la data depunerii solicitării de garantare, din care să rezulte că beneficiarul nu are restanţe la plata sumelor datorate bugetului general consolidat. În cazul în care beneficiarul înregistrează datorii, certificatul este însoţite de copie certificată pentru conformitatea cu originalul a documentelor justificative, prin care aceste debite au fost achitate.

-declaraţia beneficiarului pe propria răspundere că a deţinut un autoturism nou, la momentul solicitării creditului garantat.

-declaraţia beneficiarului pe propria răspundere privind achiziţionarea unui autoturism nou, cu norma de poluare euro 5, cel puţin, şi cu un preţ de maximum 50.000 de lei, fără TVA.

-rezultatul consultării Biroului de Credite, din care să rezulte respectiv faptul că la data solicitării creditului, beneficiarul nu înregistrează restanțe la alte credite bancare, emis cu cel mult 10 zile înainte de data transmiterii solicitării de garantare.

 

Dobânda creditului garantat de stat este ROBOR la şase luni plus cel mult 3%, cu toate comisioanele incluse.

Împrumutul se acordă pentru cel mult şapte ani.

Avansul este de cel puţin 5% pentru tineri şi 10% pentru persoanele de peste 35 de ani.

(sursa: observator.tv)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.