<
Actualitate

Elevi din cadrul CNMV Turda, în Parlamentul României!

În perioada 13 – 17 iunie 2022, 20 de elevi ai Colegiului Național “Mihai Viteazul” Turda, coordonați de profesoarele de istorie Savu Marinela și Topârceanu Lucia, au continuat derularea proiectului “Activi pentru viitor!”, printr-o activitate desfășurată în Parlamentul
României. Activitatea a fost organizată cu sprijinul doamnei deputat Cristina Burciu, parlamentar turdean, chiar dânsa absolventă a Colegiului Național “Mihai Viteazul” Turda.

De la balconul Sălii de plen a Camerei Deputaților, elevii turdeni au asistat la dezbaterea unor proiecte legislative, au primit explicații cu privire la mecanismele de adoptare a legilor din țara noastră și au asistat la momente pe care cu siguranță le vor ține minte, vizitând clădirea Palatului Parlamentului. De asemenea, elevii implicați în proiect au fost invitați la o dezbatere despre situația învățământului românesc și au pus în practică un exercițiu de cetățenie democratică, prezentând o propunere legislativă proprie, referitoare la programul “Masă în caldă în școli”.

Cu prilejul deplasării la București, joi, 16 iunie, Rareș Cotoi, absolvent al clasei a XI-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” Turda, Secretar executiv al Consiliului Național al Elevilor, a participat și la o dezbatere organizată în cadrul Senatului României, de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități, privind Legea internshipului. În cadrul acestei dezbateri la care au participat senatori, deputați și reprezentanți ai societății civile, a fost prezentat punctul de vedere al Consiliului Național al Elevilor, referitor la importanța practicării internshipurilor de către elevi, începând de la vârsta de 15 ani.

Pentru elevi a fost o experiență minunată, întrucât au avut ocazia să viziteze și obiective
culturale de referință ale capitalei României, precum Palatul Cotroceni, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Satului, Centrul Vechi al Capitalei, pe care unii elevi au vizitat-o pentru prima dată. Proiectul finanțat de Consiliul Județean Cluj, va continua în anul școlar viitor, cu noi activități care vor implica și elevi ai altor școli din zonă.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS