Actualitate

Este din Câmpia Turzii și produce în garajul propriu, una dintre cele mai apreciate beri artizanale. Un interviu de excepție cu Adi Oros  

Adrian Oros, un tânăr de perspectivă din muncipiului Câmpia Turzii, realizează bere artizanală, de vreo doi ani încoace. Cu o tehnică bine pusă la punct, ingrediente super calitative, Adi Oros vrea să „rupă” piața prin această creație. A numit-o Blackout, după albumul scos de Scorpions, formația favorită. Și cum prietenii la nevoie se cunosc, restaurantul „La Strada” promovează această minunăție de bere.

Cum Ziarul 21 promovează astfel de valori, am hotărât să îl contactăm pe Adi și l-am rugat ne dea câteva detalii legate de această bere

AS: Cum de te-ai apucat să faci bere? Cum de ai „botezat-o” Blackout?

Adi Oros: Făcând parte din Asociația clujeană Vrajitorii din Orz, am început să fac bere într-un garaj. Ce ieșea împărțeam cu prietenii, iar dupa mai multe sarje am fost printre câștigătorii unui concurs organizat de o fabrica din Timisoara.
Acolo am facut prima bere care a iesit in publicul larg, iar raspunsul lumii m-a încurajat să încep să dezvolt brandul Blackout (dupa albumul vechi de la Scorpions, pe care-l ascultam prin liceu).
Prin brandul Blackout vreau să prezint lumii alternativa la berea produsă în masă, folosind ingrediente de cea mai bună calitate. Încă un aspect de punctat: berea e făcuta în loturi mici, ca sa fie mereu proaspată

AS: Care este diferența între berea industrială și cea artizanală?

Adi Oros: Se folosesc ingredientele cele mai proaspete, berea nu se filtrează și nici nu se pasteurizează. De asemenea, are termen de valabilitate între 4 și 24 de luni, depinzând de stil. Se face în sarje mai mici, de câteva sute de litri, are un gust mult mai bun, mai fructat sau floral, depinzand din nou, de stil și este mult mai hrănitoare și nutritivă

AS: De ce să bem Blackout?

Adi Oros: Pentru că rețetele au fost testate acasă, la șarjă mică, pentru că se pune accent pe detaliu pentru a ieși un produs premium. Berarul face parte din Asociația Vrăjitorii din Orz, care propune educarea publicului cu privire la berea artizanală.

„Adi Oros face bere artizanală în garaj de aproape 2 ani. Prietenii l-au incurajat să facă și la scală mai mare, ca să ajungă la cât mai mulți oameni. Hai La Strada să guști prima bere artizanală făcuta de un om din orașul nostru, nascută din pasiune și din dorința pentru o alternativă la berea industrială” cam asa suna mesajul celor de la ” La Strada”.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS