Administraţie

Cozmin Rotar: „Camerele de supraveghere sunt o necesitate pentru siguranța cetățenilor din Câmpia Turzii”

Cozmin Rotar: „Camerele de supraveghere sunt o necesitate pentru cetățenii municipiului Câmpia Turzii”
Având în vedere faptul că în luna ianuarie, în ședință de Consiliu local s-a aprobat un proiect de hotărâre privind investiția într-un sistem de supraveghere video a municipiului Câmpia Turzii, Ziarul 21 a cerut un punct de vedere Șefului Poliției Locale privind acest aspect. Șeful Poliției Locale, Cozmin Rotar, ne-a acordat un interviu și ne-a detaliat însemnătatea și importanța proiectului pentru siguranța cetățenilor municipiului Câmpia Turzii.

„Nenumăratele probleme cu care ne-am confruntat atât noi de la Poliția Locală cât și colegii de la Poliția Națională, cu privire la fapte antisociale, infracțiuni, contravenții, depozitări necontrolate de deșeuri, distrugere a bunurilor publice ( bănci, coșuri de gunoi) în general bunuri propietate privată a cetățenilor sau proprietate publică a municipiului Câmpia Turzii. La inițiativa edilului municipiului Câmpia Turzii Dorin Lojigan, am avut întâlniri de lucru cu comandantul poliției municipale, Dorel Fodorean și cu domnul viceprimar Sabin Ghemeș, pentru a găsi soluții pentru ca orașul nostru să fie mai sigur și mai întreținut. Am ajuns la concluzia că nu pot să educi cetățenii certați cu legea decât identificându-i și trăgându-i la răspundere pentru fapte penale sau pentru fapte contravenționale. Pentru a face acest lucru este nevoie de supraveghere video a străzilor municipiului și a punctelor de interes, atât pentru Poliția Națională cât și pentru administrația locală și Poliția Locală. Primarul Dorin Lojigan a luat hotărârea de a investi în acest sistem tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor municipiului Câmpia Turzii și pentru a crea un climat de siguranță și ordine publică în rândul cetățenilor. Am stabilit punctele de interes, am stabilit și numărul camerelor de supraveghere și am ajuns la concluzia că este nevoie de încă 100 de camere de supraveghere pe lângă cele 39 pe care le avem în acest moment. Camerele vor fi amplasate în următoarele zone: – Zone cu potențial criminogen ridicat unde se pot comite infracțiuni, în zonele cu potențial ridicat de accidente rutiere, locurile de joacă pentru copii, parcuri, punctele de colectare a deșeurilor. Avantajele acestui sistem de supraveghere sunt următoarele: orice investiție care se face în municipiul Câmpia Turzii trebuie protejată iar în situația în care va fi distrusă, noi vom putem recupera prejudiciul și vom putea reface investiția. (În vară, chiar după amenajarea din zona centrală, un tir a calcat spațiul amenajat de lângă benzinăria Luqoil. Datorită camerelor de supraveghere ale benzinăriei, am putut identifica „faptașul”, l-am amendat și l-am pus să refacă zona pe cheltuiala proprie) Deci camerele de supraveghere sunt mai mult decât o necesitate pentru Câmpia Turzii

  • Descurajarea activităților persoanelor certate cu legea. Orice persoane care intră în oraș și vede un panou în care este specificat faptul că municipiul este supravegheat video, se gândește de două ori la înainte de a acționa.
  • Dacă ne raportam la ultima perioadă de timp, foarte mult fapte foarte grave s-au săvârșit în toată țara. Crime, violuri, tâlhării bătăi, iar făptași au fost putut fi identificați prin imaginile date de camere de supraveghere. Iar poliția se folosește de aceste imagini, dând publicațiilor media pozele, iar prin distribuitea lor cer ca și cetățenii să aiba spirit civic și să ofere indicații și ajutor în prinderea faptașilor. În majoritatea situațiilor unde a fost camere de supraveghere, autori au fost prinși și trimiși și în fața instanțelor de judecată.
  • Protejarea bunurilor cetățenilor și a bunurilor aparținând municipiului Câmpia Turzii. Avantaje tehnice: Cea mai mare suma de bani din această investiție o preia fibra optică care va face legătura între toate camerele de supraveghere și între instituțiile subordonate primăriei din Câmpia Turzii. (Primarie, Politia Locala, Palatul Cultural, Piața, etc.) Peste 20 de km de fibră optică va avea administrația locală, fibră pe care o poate închiria și către alte firme din domeniu. După multe calcule realizate împreună cu directoarea economică, s-au dedus urmatoarele: doar prin neplata chiriei pentru fibra optică către unele societăți private, se recuperează o mare parte din această investiție. Ca și concluzie, acest proiect inițiat de edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan și votat de către consilierii locali, aduce un plus de siguranță cetățenilor pe de-o parte și sancționarea celor care comit infracțiuni sau distrug bunurile muncipiului Câmpia Turzii, pe de altă parte. Siguranța și confortul cetățenilor sunt prioritare pentru administrația Lojigan, drept dovadă este această investiție care vine ca o mănușă pentru buna desfășurare a activităților zilnice.
*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS