Eveniment

Lupte Daco-Romane la Castrul Roman de la Turda

Aproximativ 100 de copii au fost martorii la o luptă între daci și romani, simularea luptei având loc la Castrul Roman de la Turda. În cadrul evenimentului, copiii au putut participa la lecții de aruncat cu sulița, au putut confecționa monede și podoabe romane, iar cei mai curajoși au putut participa la jocuri de strategie. În curând, Castrul Roman de la Turda va fi modernizat și reintrodus în circuitul turistic.

Proiectul “Restaurarea, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonia, Potaissa-Turda” are o valoare totală de 21.861.853,51 lei, iar acestă investiție o să se implementeze prin accesarea de fonduri europene, prin axa prioritară 5.

Municipiul Turda o să contribuie cu suma de 472.285 lei,  ceea ce înseamnă cheltuieli neeligibile ale proiectului și o cofinanțare de 2% din valoarea totală a proiectului.

Castrul roman este introdus în circuitul turistic al muncipiului Turda, alături de Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turului.

Fondurile europene curg pe bandă rulantă la Turda, primarul Cristian Matei arătând că se pot face lucruri deosebite și calitative, prin accesarea lor.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.