campanie campanie
Eveniment

Mica Unire prin ochii copiilor

Galeria de artă “Valer Suciu” din Turda a fost neîncăpătoare pentru copiii care au luat parte la concursul “Mica Unire prin ochii copiilor”. Aproape 120 de lucrări au fost  expuse în cadrul acestui concurs care s-a desfăşurat cu ocazia Micii Uniri.

Cristina Oprea referent la Casa de Cultură din Turda a declarat:  “Astăzi 24 ianurie, galeria de artă a fost binecuvântată de privirile, râsetele şi bucuria copiilor prezenți la deschiderea expoziției concurs, un concurs cu tema “Mica Unire” cu ochi de copil, este un concurs municipal la care au fost prezenți toți copiii iubitori de frumos, care au talent şi care sunt bine pregătiți de către profesorii lor, este vorba de Gheorghe Roşa, Rodica Nuțu, Alin Bâlc iar şcoliile prezente au fost Ioan Opriş, Poiana, Andrei Şaguna, Horea Cloşca şi Crişan, Teodor Murăşanu şi Avram Iancu. Acest eveneimnt a fost organizat printr-un parteneriat între Casa de Cultură, Galeria de Artă şi Asociația “Casa Colecțiilor”.

Alin Bâlc profesor de arte plastice a ținut şi el să precizeze “Ne bucurăm astăzi de o prezență deosebit de bogată, am avut mulți oaspeți în Galeria de Artă ”Valer Suciu”, oaspeți deosebiți şi anume copii talentați din oraşul Turda de la mai multe şcoli gimnaziale. Lucrările expuse sunt lucrări importante de bună factură artistică, atât elevii premiați cât şi cei care au lucrări pe simeze, au răspuns acestei provocări şi au realizat compioziții cu personaje, portrete  care ilustrează acest moment istoric deosebit din viața poporului nostru şi anume Unirea de la 24 Ianaurie 1859”. Cornel Vana, cunoscut artist local a declarat şi el la finalul evenimentului “în prumul rând trebuie să felicităm Casa Colecțiilor, a făcut un gest care se vrea şi în continuare să se mai întâmple, felicitări copiilor care trebuie să recunosc că au fost prezenți cu aproape 120 de lucrări, juriul a avut o misiune destul de dificilă, până la urmă juriul a ales cred ce trebuia să aleagă şi  îi felicit şi pe copii şi pe Casa Colecțiilor pentru ce s-a întâmplat astăzi cu ocazia “Micii Uniri”.

 

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS