Eveniment

Târgul Cepei la Mihai Viteazu, ajuns la a VII-a ediţie

Sâmbătă, 21 octombrie, la Mihai Viteazu s-a sărbătorit Ziua Recoltei, numită de către administraţia locală Târgul Cepei. Iar asta pentru că zona este renumită pentru gustul deosebit al cepei. Sărbătoarea, ajunsă la a VII-a ediţie, a început la ora 10.00 cănd pe strada Morii etau instalate standurile cu produse specifice zonei, direct de la producători şi cu preţ de producător.

 

Pe toată durata desfăşurării evenimentului, pe scenă s-au derulat momente artistice susţinute de Ansambluj de dansuri populare „Fiii moţilor”, Ansamblul de dansuri populare maghiare „Rugyek”, ambele din Mihai Viteazu, Corul ortodox, Corul maghiar mixt, precum şi solişti vocali şi instrumentali.

 

Vedeta incontestabilă a sărbătorii a fost pâinea de casă cu unsoare şi cu ceapă, servită tuturor participanţilor inclusiv de către primarul Zeng Ioan. Pentru cine dorea, gustarea era însoţită şi de un păhărel de pălincă.

 

Şi ca tabloul să fie complet, mirosul bucatelor preparate la ceaun i-a atras pe localnici şi nu numai. Se pare că mireasma de mâncare la ceaun a ajuns până la Turda, deoarece şi primarul Cristian Matei a fost prezent.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS