<
Eveniment

Video. Turda văzută din Balon

Castrul Roman a fost animat în această dimineață de către un balon cu aer cald, acesta a fost ridicat deasupra vechii cetăți timp de 3 ore. În nacela acestuia au putut urca 100 de norocoşi, care au câştigat acest drept pe baza unui concurs, iar biletele au fost alese pe baza random.org, respectiv 50 de invitații duble.

Şi în anii trecuți s-a încercat ridicarea balonului cu aer cald în zona Parcul Teilor dar vremea de atunci nu a permis acest lucru. Din fericire în dimineața de sâmbătă totul a fost superb. Imaginea de spectacol a putu fi observată timp de 3 ore, un balon deasupra Turzii fiind o imagine nemaintâlnită.

Zborul cu balonul cu aer cald este cea mai veche tehnologie de zbor cunoscută, aceasta a aprut în 1783 şi are ca şi principiu diferența de densitate a aerului, repectiv aerul cald aflat în interiorul balonului este mai putin dens ca cel din exterior, fiind încalzit de arzătoare, acestea aflându-se în partea suparioară a nacelei (coşul balonului) .

Ei bine, desi această tehnologie a apărut in 1783, la Turda este o premieră, iar imaginile cu baloane sunt rare în România, datorită vânturilor si vremii neprielnice practicării acestui sport.

Zborul cu balonul din dimineața de sâmbătă a fost primul eveniment al zilei, o zi plină din punct de vedera al evenimentelor, ziua se va termina grandios la scena de pe strada Tineretului cu concertele celor de la 3 Sud Est, Iulia Beregoi, Connect-r şi Carla’s Dreams.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS