<
Actualitate

Video. Turda văzută din Balon

Castrul Roman a fost animat în această dimineață de către un balon cu aer cald, acesta a fost ridicat deasupra vechii cetăți timp de 3 ore. În năcela acestuia au putut urca 100 de norocoşi care au câştigat acest drept pe baza unui concurs, iar biletele au fost alese pe baza random.org, respectiv 50 de invitații duble.

Şi în anii trecuți s-a încercat ridicarea balonului cu aer cald în zona Parcul Teiilor dar vremea de atunci nu a permis acest lucru. Din fericire în această dimineață totul a fost superb. Imaginea de spectacol a putut fi observată timp de 3 ore, un balon deasupra Turzii o imagine nemaintâlnită.

Zborul cu balonul cu aer cald este cea mai veche tehnologie de zbor cunoscută, aceasta a apărut în 1783 şi are ca şi principiu diferența de densitate a aerului repectiv aerul cald aflat în interiorul balonului este mai putin dens ca cel din exterior, fiind încălzit de arzătoare, acestea aflându-se în partea superioară a năcelei (coşul balonului) .

Ei bine desi această tehnologie a apărut in 1783, la Turda este o premieră, iar imaginile cu baloane sunt rare în România, datorită vânturilor si vremii ne prielnice practicării acestui sport.

Zborul cu balonul din aceasă dimineață a fost primul eveniment al zilei de sâmbătă a ZMT, o zi plină din punct de vedera al evenimentelor, ziua se va termina grandios la scena de pe strada Tineretului cu concertele celor de la 3 Sud Est, Iulia Beregoi, Connect-r şi Carla’s Dreams.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS