Eveniment

Video. Acțiune de salvare a unei bătrâne, serviciul de ambulanță filmat de reporterul Ziarului 21

Sâmbătă seara, în jurul orelor 23.00, la Câmpia Turzii a fost apelat, prin serviciul 112, ambulanța pentru a interveni în cazul unei bătrâne, care era într-o stare foarte gravă, aceasta afându-se în adăpostul improvizat al oamenilor străzii, în zona verde din spatele garajelor de lângă gara din Câmăia Turzii, care cu câteva minute înainte a fost incendiat și doar intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incidentul să nu devină unul tragic.

În urma interveniției pompierilor și după îndepărtarea pericolului s-au depistat două persoane, un bărbat și o femeie în vârstă. Dacă bărbatul s-a făcut nevăzut, femeia în vârstă de aproximativ 70 de ani era în stare de inconștiență fapt ce a condus la apelarea serviciului de ambulanță.

Intervenția a fost una foarte dificilă dată fiind poziția adăpostului improvizat, practic,personalul de pe ambulanță a fost nevoit să sară peste un gard, să pacurgă un adevărat labirint în niște condiții total insalubre și chiar periculoase, scânduri cu cuie pe cărarea care ducea spre bătrână,dar și faptul că solul era deja îmbibat cu apă în urma intervenției pompierilor, iar cărarea care ducea printre crengile copacilor crescuți în zonă avea la un moment dat o pantă foarte abruptă de câțiva metri, ceea ce putea conduce în orice moment la un accident.

Sunteți bine?, am venit să vă ajutăm”, a fost vocea bărbatului de pe ambulanță.

Nu am mâncat azi”, a venit răspunsul bătrânei care se afla într-o stare deplorabilă.

“O să vă ducem la spital unde o sa vă îngrijim și o sa primiți și o masă caldă”, a liniștit-o reprezetantul ambulanței.

Ajunși la locul în care zăcea bătrâna, personalul ambulanței s-a purtat cu adevărat profesionist, nu a ținut cont că femeia din fața lor era un om al străzii, ci au tratat-o cu respect, iar din comportamentul lor se vedea că sănătatea și viața femeii din fața lor era prioritară.

După transportarea (foarte dificilă) a bătrânei la ambulanță,aceasta a fost dusă, apoi, la spital pentru îngrijiri, unde a primit și o masă caldă.

Pentru profesionalismul dar și intervenția rapidă, reprezentanții ambulanței merită un mare respect din partea tuturor, iar din partea noastră aveți nota 10.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS