<
Eveniment

Ziua Eroilor comemorată la Mihai Viteazu

Datorită vremii capricioase, evenimentul de la Mihai Viteazu a avut loc în viitoarea Sală de Ceremonii a primăriei comunei, unde au fost prezenți atât primarul, viceprimarul și preotul satului, dar și elevi și profesori ai școlii gimnaziale „Mihai Vodă”.

Evenimentul a început cu o slujbă de comemorare și a continuat cu discursul primarului Ioan Zeng în care acesta reamintește importanța omagierii eroilor noștri care și-au dat viața pentru România de astăzi.

„În această zi de sărbătoare, ne aplecăm cu credință și recunoștință asupra celor care s-au jertfit pentru libertate și care în momentele grele și-au sacrificat viața pentru ca generațiile viitoare să trăiască într-o țară liberă.

Fără ei, România n-ar mai fi fost ceea ce este, suntem datori și avem obligația morală să-i omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai curajoși și care au adus jertfa propriei vieți.

Eroii noștri, cei de acum sute de ani, dar și din prezent ne determină să ne aducem aminte în fiecare zi de valorile și tradițiile acestui popor, să ne manifestă conștiința, credința și patriotismul.

Dumnezeu să-i odihnească pe martirii noștri și să binecuvânteze comuna Mihai Viteazu și România!”, a fost discursul susținut de primarul Ioan Zeng.

Profesoara de istorie a Şcolii Mihai Vodă se declară împlinită datorită dorinței participării copiilor la acest eveniment și faptul că aceștia înțeleg importanța de a omagia eroii poporului nostru.

Evenimentul a continuat cu poezii și cântece patriotice prezentate de elevii Şcolii gimnaziale „Mihai Vodă” și s-a încheiat cu depunerea de coroane la mormântul lui Mihai Viteazu, de lângă primăria comunei.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS