<
Actualitate

Expoziție: Dumitru Popa – Minibijuterii pentru suflet

Expoziție: Dumitru Popa – Minibijuterii pentru suflet

Expoziție: Dumitru Popa – Minibijuterii pentru suflet

Dintre cele două expoziții găzduite în luna martie la Galeria de Artă Valer Suciu, din Turda (strada Libertății nr. 2), se detașează, din punct de vedere al originalității și al mesajului transmis, colecția de ”instalații” cum sunt denumite în lumea artei obiectele similare cu cele confecționate de Dumitru Popa.

Dintre creațiile artistului plastic turdean, un număr de 65 pot fi văzute la Galeria de Artă a Turzii, în expoziția ”Minibijuterii pentru suflet” vernisată joi, 16 martie. Expoziția rămâne deschisă timp de două săptămâni.

Lucrările, realizate din resturi de lemn, de materiale textile, nasturi, materiale plastice, capace pentru borcane, se caracterizează printr-o ”mare densiatte a mesajului transmis” după cum aprecia, în cuvântul său, pictorul Alin Bîlcu, profesor de educație plastică la două școli din Turda.

”Deși de mici dimensiuni, lucrările induc senzația de copleșitor” a remarcat Alin Bîlcu. Acesta a explicat, în continuare, că Dumitru Popa își întemeiază creațiile pe arhetipuri sud-americane, metamorfozate în exprimări caracteristice curentului post-modernist.

Custodele galeriei turdene, pictorul Oleg Rusnac, încadrează ”instalațiile” realizate de Dumitru Popa în curentul constructivist, ce s-a manifestat în literatură și artă de la începutul secolului XX.

Despre valoarea ”instalațiilor” realizate de către Dumitru Popa, absolvent al Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu, din Cluj-Napoca, grăiesc și invitațiile la salonul anual al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Cluj, evebiment găzduit la Muzeul de Artă din Cluj-Napca.

Dumitru Popa mărturisește că la baza evoluției creațiilor sale stă ”zbuciumul artistic continuu”.

În etapa următoare Dumitru Popa va aborda domeniul picturii decorative, dar în toamna acestui an artistul va mai realiza o expoziție personală, la Galeria ”Mariana Berindei” din cartierul clujean Mărăști. Acolo, Dumitru Popa va expune tot ”instalații” din cele ce au făcut obiectul unor expoziții precedente găzduite la Galeria de Artă Valer Suciu din Turda.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS