Actualitate

Fanfara Promenada, Bande Musicali –Gilianova Italia

În perioada 29 mai-2 iunie 2019 a avut loc în Giulianova-Italia, cea de a XX a ediție a concursului de fanfară și majorete ,,Bande Musicali & Majorettes”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală ,,Padre Candido Donatelii”,Giulianova- Italia. Acest concurs s-a desfășurat pe mai multe secțiuni, cea mai bună coregrafie a unei formații muzicale sau majorete și cea mai bună orchestră.La acest festival au participat formații muzicale din mai multe țări,de pe mai multe continente cum ar fi: Honduras, El Salvador, Mexic, Brazilia, Italia, România, Polonia, Japonia, Letonia și Cehia. Din parte României a fost invitată să participe la acest festival fanfara ,,Promenada” a Centrului Cultural” din Câmpia Turzii. Trebuie să vă spun că fanfara ,,Promenada” a fost și în 2012, la acest festival, unde a lăsat o impresie foarte bună. Pentru a fi la înălțimea acestui festival, membrii fanfarei ,,Promenada” s-au pregătit temeinic, sute de ore de repetiții, aproape în fiecare zi. Plecarea spre Italia s-a făcut în seara zilei de 27 mai străbătând Ungaria, Austria și Italia. După mai bine de 9 ore de drum,am poposit în Veneția, pentru a o vedea în toată splendoarea ei. Am călătorit cu ambarcațiuni tradiționale pe canalele din Veneția, culminând cu vizitarea pieței ,,San Marco”. După alte 9 ore ne-am continuat călătoria spre Giulianova-Italia, iar spre zorii dimineții de 29 mai am poposit la Hotelul ,,Solaris”, locul cazării noastre la acest festival. În următoarea zi, joi 30 mai 2019, am susținutîn piața Belvedere din Giulianova un scurt recital al fanfarei și al solistei noastre Csoma Melisa. Spre seară ,,Promenada” a intrat în ,,focurile” concursului, susținând pe scena din piața,,Bouzi”un concert de aproape 25 de minute în fața unei mari audiențe, dar și al juraților. Vineri 31 mai 2019 fanfara ,,Promenada” a susținut o paradă de aproape 2 kilometri, pe străzile din Giulianova. Sâmbătă 1 iunie, am participat la cel de-al doilea concurs de Marching Band. Concursul s-a desfășurat de această dată pe stadionul„Rubens Fadini” din localitate.Rând pe rând bandurile muzicale au evoluat în fața publicului și al juriului, etalându-și coregrafia pregătită. Fanfara ,,Promenada” a pregătit în coregrafia sa un colaj din repertoriu internațional dar și din folclorul zonei Câmpiei Transilvane. Prestația ,,Promenadei” a fost răsplătită cu ropote de aplauze din partea publicului prezent dar și al celorlalte banduri muzicale participante la acest festival. În ultima seară, duminică 2 iunie 2019, fiecare țară participantă a susținut un mic recital, urmată de festivitatea de premiere, unde Fanfara Promenada, a obținut locul II la secțiunea popularitate. Marele trofeu al acestui festival a fost adjudecat de Liceul ”Wind Orchestra Marching Band” Takigawa din Japonia.

Sălăjan Radu Sorin, dirijor al fanfarei ,,Promenada” Câmpia Turzii
-A fost o experiență minunată și educativă pentru tinerii noștri instrumentiști. Felicitări fanfara „Promenada” Câmpia Turzii. Mulțumimcelorcare au făcutposibilăplecarenoastrăîn Italia,PrimăriașiConsiliul Local a municipiuluiCâmpiaTurziiși a d-luiprimarDorinNicolae Lojigan.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS