Actualitate

Festivalul de Folclor „Flori de pe Arieș” Ediția a XIV-a 19 iulie 2019

Pentru al 14-lea an, Câmpia Turzii se îmbracă în straie pentru a celebra folclorul, acea ramură a tradiției, istoriei și moștenirii culturale a poporului român care este cea mai apropiată de suflet.

Astfel, în perioada 17 – 19 iulie 2019, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii organizează ediția a XIV-a a festivalului de folclor „Flori de pe Arieș”, care de-a lungul anilor a adus în fața publicului spectator nume grele ale muzicii populare românești și a funcționat ca un liant intercultural.

În acest an, la Câmpia Turzii vor poposi membri ansamblului folcloric „Zabok” din Croația, dar și invitați de pe meleaguri românești, Ansamblul Artistic Profesionist Porolissum din Zalău și Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul din Târgu Mureș.

Aceste echipe de dansatori vor evolua, spre încântarea cetățenilor din Municipiul Câmpia Turzii, într-un spectacol care va mai include reprezentații ale ansamblurilor folclorice din oraș, „Ardeleana”, „Mugurelul” și „Tulipan”.

Astfel, vineri 19 iulie 2019, cu începere de la ora 17:00 va avea loc parada portului popular, iar de la ora 17:30, la Teatrul de Vară se va desfășura spectacolul de gală.

Punctul de maximă atracție al spectacolului va fi recitalul extraordinar susținut de artistul, Alexandru Pop, unul dintre cei mai apreciați tineri soliști, interpret al pieselor „Tătă oaia trăbă tunsă”, „Gara Iza”, „S-o jurat mândra pă cheie”, cu sute de mii de vizualizări și aprecieri pe youtube!

Vă așteptăm, așadar, vineri 19 iulie 2019, cu începere de la ora 17:00!

Direcția Relații cu Comunitatea

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS