campanie campanie
Actualitate

Festivalul toleranței și Promovării Incluziunii Sociale la Turda

Motto

„Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiință și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității.” (Declarația Universală a Drepturilor Omului).

 

Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale este un eveniment de o importanță majoră pentru comunitatea din Turda ce se circumscrie evenimentelor marcante organizate pentru a conștientiza actorii instituționali locali și județeni, precum și membrilor comunității cu privire la importanța asigurării premiselor pentru incluziunea socială activă și nondiscriminarea în comunitate.

 

Festivalul este un instrument de promovare a oportunităților egale prin integrarea domeniilor precum cultura cu domeniile sociale, propunându-și promovareacoeziunii socialeprin accesarea patrimoniului și istoriei, dar și informarea publicului prin prezentarea unor aspecte din viața civilă și militară a strămoșilor noștri din diferite perioade ale evoluției societale și istorice din perioada antichității, a evului mediu, precum și cea pre-modernă.

 

Pe lângă spectacolele de reconstituire istorică, cele trei zile au inclus și spectacole artistice, susținute de artiști si ansambluri folclorice, spectacole de teatru, expoziție de artă, ateliere de creație pentru adulți și copii, ateliere meșteșugărești, exerciții de informare și cunoaștere, aplicații pentru copii, ateliere culinare. Pe lângă aceste evenimente cultural-artistice, Festivalul integrează și mese rotunde și workshopuri cu profesioniști din domenii sociale, în care au fost supuse dezbaterilor, teme relevante pentru dezvoltarea unei comunități incluzive.

 

FestivalulToleranței și Promovării Incluziunii Sociale s-a desfășurat  în perioada 18 – 20 octombrie 2019, celebrând în același timp Ziua Internațională pentru Combaterea Sărăciei și Excluziunii Sociale.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS