Actualitate

Gripa a mai făcut o victimă : un copil de doar 4 anișori a decedat la Cluj

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat încă un deces cauzat de gripă. Este vorba de un copil în vârstă de 4 ani.

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este un copil în vârstă de 4 ani, din judeţul Cluj. Copilul a murit miercuri, 29 ianuarie.
El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. În cazul său a fost confirmată prezenţa virusului gripal tip A, în curs de subtipare.

Prima săptămână epidemică din acest sezon

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că au fost raportate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică cu 7.4% mai multe comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent S 04/2019 (3.393 cazuri).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 102.981, cu 23.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (134.201) şi cu 26.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (81.646).

Până la data transmiterii știrii, de la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 12 decese confirmate cu virus gripal.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS