Actualitate

Demersuri concrete în vederea prevenției răspândirii virozelor la Câmpia Turzii

În contextul răspândirii virozelor respiratorii și a cazurilor de gripă în județul Cluj, administrația locală a municipiului nostru a demarat o campanie de conștientizare, la nivelul unităților preșcolare și preuniversitare.

Am formulat, adrese către toate unitățile de învățământ prin care le-am solicitat să achiziționeze materiale dezinfectante pentru mâini, pe care să le amplaseze în toate sălile de clasă, astfel încât elevii și preșcolarii să aibă la îndemână substanțe dezinfectante, pe care să le utilizeze constant.

Totodată am demarat consultări cu directorii unităților școlare în care am reamintit acestora obligativitatea pe care o au pentru asigurarea materialelor de igienă și dezinfecție, destinate elevilor și profesorilor.

Comunitatea noastră trebuie să fie conștientă că igiena mâinilor reprezintă unul dintre principalii factori de prevenție în cazul răspândirii virozelor respiratorii și a gripei, deoarece în conformitate cu studiile clinice prezentate de Ministerul Sănătății, principala cale de transmitere a virusurilor este prin aer sau prin contact cu mucozități expuse, ca urmare a tusei sau a strănutului.

În aceste condiții este imperios necesar ca igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor personale să devină un obicei pentru prevenirea răspândirii virusurilor.

Primar,
Dorin Nicolae LOJIGAN

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS