Actualitate

Impozite mărite pentru cei care dețin clădiri neingrijite

Administrația locală urechează societățile și persoanele fizice care dețin clădiri neîngrijite. În ultima ședință ordinară a anului 2018, pe ordinea de zi au fost patru proiecte de hotărâre privind majorarea impozitului pe clădiri neîngrjite.
Vizate sunt două imobile ce aparțin de Gara din Câmpia Turzii, Clădirea Poștei din Gara și fosta Cantina Restaurant din cartierul Lut.

Edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, afirma în ședința de consiliu local urmatoarele:

„Aceste proiecte de hotărâre trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei care nu vor să înțeleagă că legea trebuie aplicată în Câmpia Turzii. Și ca atare, dacă vor pricepe acest mesaj și vor începe să își remedieze neconcordanțele găsite, se va reveni la impozitul normal”

Consilierul PSD, Gicu Rece, printr-o intervenție, spunea că CFR și Poșta Română sunt societăți de stat și își fac bugetele de investiții cu un an, doi ani înainte, și trebuie avut mare grijă cu ele pentru că foarte greu reușesc să obțină finanțări pentru investiții.

În completare, primarul Dorin Lojigan a spus:

„Nu este nici o problemă ca sunt companii de stat. Ce are dacă sunt companii de stat?
Acea companie de stat, CFR, a prins bani în bugetul de anul trecut sau de anul ăsta, bani pentru reabilitarea stației CFR Câmpia Turzii, ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu ei. Au avut bani prinși în buget, însă i-au redirecționat către Bistrița. Aici nu mai este problema mea, este problema lor. Nici nu am crezut că în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu ei nu vor reabilita Gara din Câmpia Turzii. Nici ei și nici fosta clădire a Poștei, nu au avut bunăvoința să ne răspundă la adresele pe care le-am făcut.
Cum noi ne plătim impozitele, cum d-voastră vă plătiți impozitele și vă întrețineti casa unde locuiți, așa trebuie să își achite și ei impozitele” au fost cuvintele edilului Dorin Lojigan

Este un pas spre normalitate. Deții imobile și nu le îngrijești și arată într-o stare deplorabilă, plătești. Odată și odată trebuie să ajungem la liman cu aceste probleme civice.
E simplu, îți faci curat în locul în care îți desfășori activitatea și nimeni nu are treabă cu tine.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS