Actualitate

Iniţiativă legislativă în Parlament : mai mulţi bani pentru copii, tineri şi mame din sistemul de protecţie socială

Un proiect de modificare a Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prevede o perioadă mai mare în care grupurile vulnerabile, tinerii și femeile care se integrează în societate pot beneficia de plăți lunare.
În prezent, tinerii care ies din sistemul de protecție socială primesc doar o singură dată indemnizație lunară, echivalentul unui salariu minim brut pe țară. Iniţiatorii proiectului susţin că prin extinderea perioadei şi plăţi consecutive se urmăreşte împiedicarea excluziunii sociale a acestei categorii vulnerabile de cetățeni, “ajutându-i pe aceștia să își găsească o locuință, un loc de muncă și finalmente tranziția către o viață independentă”.
O singură astfel de indemnizație va fi acordată doar copiilor care sunt încredințați spre adopție.
“Copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, precum și mamele protejate în centre maternale au dreptul, la ieșirea din sistemul de protecție specială, la o indemnizație care se acordă în primele 3 luni consecutive de la ieșirea din sistem, indemnizație egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată, stabilit potrivit legii. Indemnizația se acordă în valoare egală cu un singur salariu de bază minim brut pe țară, garantat în plată, la ieșirea din sistemul de protecție specială și copiilor pentru care s-a pronunțat o hotărâre de încuviințare a adopției”, se arată în proiect.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.