Actualitate

Interviu dulce cu Ionela Mureșan (Madrione): ” Tot ce fac, fac cu multă pasiune”

„Suntem foarte mulți și fiecare este bun în ceea ce face într-o anumită măsură, într-o anumită parte, fiecare merge pe nișa lui.”, cu aceste cuvinte am început interviul cu Ionela Mureșan, Chef Cofetar, proprietară a brandului Madrione. Specialistă în crearea de dulce, Ionela Mureșan excelează în tot ceea ce face. Pasionată din fire, creează prăjituri și torturi unice în gust, aspect și… calitate. Folosește doar produsele de calitate superioară și asta se regăsește în gustul unic al produselor Madrione.

Adrian Soporan: Câteva detalii despre tine…

 Ionela Mureșan: Mă numesc Ionela Mureșan, sunt născută în 1984, zodia Balanță. Tot ceea ce fac, fac din pasiune și cu dragoste. Neavând studii în domeniul acesta am devenit eu o autodidactă și am învățat din greșeli, în continuare învăț din greșeli și tot ceea ce fac mai face să mă simt bine și împlinită.

Rep.: De obicei ești entuziasmată, energică… 

Ionela Mureșan: Am avut un weekend puțin mai greu dar e ok. Au fost și altele mult mai grele decât acesta.

Rep.: Cum a apărut brandul Madrione?

Ionela Mureșan:  Cred că din greșeală. Nu am pornit cu ideea de a face prăjituri, eu nefiind o iubitoare de dulce. Având prieteni care veneau la noi în vizită, la cină, la grătar, îmi spuneau că  ar fi bine să dețin un restaurant, ceva al meu, unde să poată veni să mănânce ceva de calitate. Asta s-a întâmplat cu mulți ani în urmă. Eu sunt iubitoare de înghețată și am decis să urmez ceva cursuri în domeniu, pentru a-mi deschide o gelaterie, lucru care nu a fost posibil, și m-am dat bătută. Inițial am făcut ceva cu frozen yougurt în mall. Tot în aceea perioadă, în anul 2014 am avut un mic eveniment, un botez, pe 24 ianuarie, de unde practic am început.

Rep.: Totuși, prietenii vorbeau de deschiderea unui restaurant…

Ionela Mureșan: Așa a vrut Dumnzeu, asta este menirea mea în viață, să fac lumea fericită.

Rep.: Cum a fost experiența la Chefi la Cuțite?

 Ionela Mureșan:  Ceea ce pot să vă spun despre experiența mea acolo… este un Show TV și cam atât. Fiecare înțelege ce vrea.

Rep.: Cum ai ajuns într-o piață unde sunt foarte mult laboratoare de prăjituri…

Ionela Mureșan: Ai dreptate… sunt foarte multe și o să mai fie. Este o luptă continuă de a nu ne plafona, de a rămâne acolo unde suntem. Ceea ce fac eu la candy-barurile mele este variație, diferite texturi, forme, fără coloranți. Ce folosim noi sunt doar extracte din fructe. De aceea nu avem același gust, același culoare și aceiași formă la prăjituri.

Rep.: De unde inspirația pentru a aranja candy-barul?

 Ionela Mureșan:  Cred că de la Dumnzeu. Eu așa simt. Nici nu trebuie să mă gândesc mult, efectiv îmi vine imaginația pe moment.

Rep.: Ce produse folosești?

 Ionela Mureșan: Produsele pe care le folosesc eu sunt produse de cea mai bună calitate. Sunt produse pe care le folosesc mari chefi cofetari. Încerc să cumpăr și local, însă nu e o chestie tocmai posibilă. Cumpărăm de la Cluj să ajutăm și economia românească dar unele produse le cumpărăm din Italia sau Belgia. Oricum, calitatea produselor contează enorm pentru mine, folosesc doar produse de calitate. Adică, și copiii mei mănâncă din prăjiturile sau torturile pe care le fac.

Rep.: Cum te-a afectat pandemia?

 Ionela Mureșan:  Ca pe toată lumea. Foarte greu la început. Câteva zile, când am conștientizat ceea ce se întâmplă nu mi-a fost bine, am plâns, m-am gândit ce o să fac cu fetele (angajatele). Nu sunt doar eu, sunt și fetele. Ele sunt foarte importante pentru mine. Fără ele nu aș putea să fac tot ceea ce fac. Am început singură, la un moment dat, de Sfintele Sărbători Pascale și mi-a fost foarte greu. Ne afectează această pandemie foarte mult și în continuare dat fiind faptul că nu mai avem nici evenimente și nu se știe când o să repornească. M-am reprofilat, ca să zic așa, și am început să fac torturi. De la chestii mărunte, plating-uri, ceea ce facem înainte, acum fac torturi. Este o chestie foarte tare pentru că nu am crezut că pot face așa ceva, dar Doamne, Doamne îmi dă inspirație și le pun cap la cap.

Referitor la relaționarea mea cu fetele, este ca și legătura dintre asistent și doctor. Ele îmi asigură ce am nevoie. Este o relație de prietenie, colaborare frumoasă între noi, ne înțelegem din priviri. Le iubesc, mi-s dragi și mă mândresc cu ele. Nicio prăjitură nu iasă din laborator fără să fiu eu aici. Când nu sunt prezentă, fetele nu lucrează. Ele mă ajută în realizarea prăjiturilor.

Rep.: Te consideri un șef sau un lider?

 Ionela Mureșan: Aș vrea să cred că sunt un lider. Ne ajutăm, ne înțelegem. Eu țin foarte mult cont de părerile lor mai ales prin faptul că eu nu mănânc dulce. Îmi place să gust, să simt aroma, însă fetele îmi spun când e dulce, când mai trebuie dulce, etc.

Rep.: Am văzut un nou tip de prezentare al torturilor, în niște cutii senzație…

 Ionela Mureșan:  Ne-am reprofilat cu toții. Cumva încerc să fac alte lucruri pentru că nu avem ce face. Și atunci, având mai mult timp la dispoziție pentru așa ceva îți bați capul și în direcția asta. Mie îmi place frumosul. Pentru mine e important și ambalajul.

Rep.: Cât timp îți ia ca să faci un tort?

Ionela Mureșan: Un tort poate să îți ia și două zile. În general balturile le facem într-o zi. Apoi cremele. Mai apoi le asamblăm. Chiar și trei zile durează, pentru că îmi place să stea la rece și să se întrepătundră gusturile și să fie ceea ce trebuie.

Rep.: Unde te găsește lumea?

 

Ionela Mureșan:  Pe pagina de Instagram (madrione.ro) și pe pagina de Facebook, Madrione. Având evenimente multe nu prea am avut timp să mă ocup de instagram și facebook. Mai postez câte ceva.

 

Rep.: Unde te vezi peste 5 ani?

 

Ionela Mureșan: Îmi doresc să ajung să învăț, să cunosc cât mai multe. Vreau să ajut, (nu neapărat trainer)și pe alți oameni să meargă pe același drum pe care m-am dusdar să nu facă greșelile pe care le-am făcut eu. Să le explic ce și cum. Pasiunea pentru ceea ce fac este foarte mare.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS