<
Actualitate

Judo la Câmpia Turzii- Cupa ,,Ferma cu Omenie”

Sâmbătă, 18 iunie 2022, Sala Sporturilor ”Ioan Stanatiev” din Câmpia Turzi a găzduit o competiție de judo pentru copiii cu vârsta între 5 și 12 ani intitulată Cupa-Ferma cu Omenie. Acest eveniment a fost organizat de Asociația Clubul Sportiv Educație prin Judo, Ferma cu Omenie și Asociația Clubul Sportiv Activ Judo Câmpia Turzii. La startul acestei competiții s-au aliniat aproape 300 de sportivi de la 22 de cluburi din țară.

Judoul (pronunțat „giudo”[1]; 柔道 jūdō, „metoda flexibilă/suplă/mlădioasă”) este o artă marțială japoneză modernă (Gendai budō). În 1882, pornind de la principiile tradiționalului jujitsu și păstrând tehnicile de aruncare și prize ale acestuia, profesorul Jigoro Kano și-a format propriul său stil, care a devenit cunoscut sub denumirea de Kano-ryu, iar mai târziu s-a numit Kodokan Judo. Principiile sale se bazează pe folosirea supleții în locul forței brute, fiind eliminate loviturile și unele luxări periculoase, cum ar fi luxarea degetelor. În judo se folosesc proiectări, secerări, fixări la sol, strangulări și luxări. La începutul secolului trecut, pe măsură ce judoul a fost popularizat în Europa, și-a pierdut treptat caracterul și proprietățile de artă marțială, transformându-se în sport. În 1964 judo a devenit probă olimpică. (sursa, Wikipedia).

Nagy Alpar, antrenor la Asociația Clubul Sportiv Activ Judo Câmpia Turzii:

-Azi am organizat un eveniment pentru copiii din Câmpia Turzii și Cluj Napoca. La această competiție au participat 22 de cluburi din țară, Satu-Mare, Baia-Mare, București, Brașov, Calafat. Concursul a fost destinat copiilor între 5 și 12 ani. Mă bucur că a fost o competiție reușită, cu foarte multe realizări pentru sportivii participanți la această competiție.

Mititelu Ana Maria, președinte Asociația Clubul Sportiv ,,Educație prin Judo”:

-A fost un eveniment reușit, 289 de sportivi din 22 de cluburi din țară. Sportivii s-au simțit foarte bine și ne bucurăm că am ter minat competiția cu bine și fără accidentări.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS