<
Actualitate

Jumătate dintre mașinile controlate de RAR nu ar trebui să circule pe șosele. Prezintă un real pericol

RAR (Registrul Auto Român), în primele 6 luni ale lui 2018 a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, prezentau pericol iminent de accidente.

Printre defectele cele mai frecvente au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție, în timp ce aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

“În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, transmite RAR.

Statistica este dată în condițiile în care echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Care este situația în județul Cluj?

Printr-un comunicat de presă al RAR, în județul Cluj au fost verificate cca 1418 vehicule, dintre care 36.53% erau neconforme, iar  65 mașini prezentau pericol iminent de accident.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS