<
Actualitate

Jumătate dintre micile afaceri locale au raportat scăderi ale încasărilor în primele cinci luni din 2020

Jumătate dintre micile afaceri locale au raportat scăderi ale încasărilor în primele cinci luni din 2020

-Doar un sfert (26%) dintre proprietarii de afaceri mici au declarat că în acest interval le-au crescut încasările

-83% dintre patroni au declarat că în această perioadă a fost necesară o suplimentare a capitalului businessului

-O cincime dintre antreprenorii locali au accesat până acum produse clasice de creditare oferite de bănci

-Pe piața de factoring și microcreditare e și mai mult spațiu de creștere: 7% dintre afaceri au apelat la factoring, iar 64% iau în considerare microcreditele

Micile afaceri din România nu au avut niciodată o situație financiară extraordinar de stabilă. Vulnerabilitățile acestor businessuri au fost cu atât mai mult puse în evidență în perioada restricțiilor impuse de pandemie, în special în ceea ce privește capacitatea financiară de a rezista unor șocuri precum pierderea unor clienți, încetinirea activității economice sau încasările întârziate.

Astfel,jumătate dintre micile afaceri autohtone au raportat scăderi ale încasărilor în primele cinci luni ale acestui an, conform unui studiu realizat de Omnicredit, prima platformă fintech 100% online dedicată sprijinirii afacerilor mici din România. Studiul, efectuat pe baza de clienți a Omnicredit, reprezentând aproximativ 2.500 de antreprenori, proprietari de afaceri mici și mijlocii, a relevat astfel încă o dată slaba capitalizare a sectorului reprezentat de IMM-uri, firme care reprezintă peste 99% din totalul celor înregistrate în țara noastră.

De cealaltă parte, doar un sfert (26%) dintre proprietarii de afaceri mici au declarat că în acest interval le-au crescut încasările.De asemenea, rezultatele sondajului au arătat că 54% dintre antreprenorii chestionați au declarat că în prezent afacerile lor funcționează cu resurse financiare proprii. Mai simplu, spus, aceste businessuri sunt ținute pe linia de plutire din aportul financiar personal al proprietarilor.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS