campanie campanie
Actualitate

Jurnal de candidat, cu Virgil Păcurar, candidatul PMP la funcția de primar al comunei Ceanu Mare

Salutare dragi prieteni, iată-ne ajunși la o nouă ediție a rubricii ”Jurnal de candidat”, din cadrul Ziarului 21. În această săptămână ne-am deplasat în comuna Ceanu Mare, în satul Boian, pentru a lua un interviu candidatului PMP la funcția de primar, domnului Virgil Păcurar.

Adrian Soporan: Domnule Virgil, vă mulțumim foarte mult că ați acceptat interviul nostru.

Virgil Păcurar: Bună ziua și bine ați venit în frumoasa noastră comună!

Rep.: Cine este Virgil Păcurar, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Ceanu Mare?

 Virgil Păcurar: Ceea ce vreau să vă spun, în primul rând, este că Virgil Păcurar este un om! Am fost primarul comunie Ceanu Mare timp de 8 ani, actualmente sunt membru ATOP în cadrul Consiliului Județean Cluj și membru în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj Napoca. Din ianuarie 2020 am intrat ca și consilier local în cadrul Consiliului Local Ceanu Mare. În principiu, cam asta ar fi pe partea politică. În viața privată vreau să vă spun că am activat ca și gestionar în cadrul unui concern, Casa Rusu, din Cluj, și acum aștept cu nerăbdare să începem campania pentru alegerile locale 2020-2024.

Rep.: Ne-ați spus că ați fost 8 ani în funcția de primar, după ce ați pierdut alegerile, chiar dvs ne-ați spus că a fost o dezamăgire și că v-a lăsat un gust amar, totuși, ca și pasărea Pheonix, ați revenit și iată, candidați din nou pentru această funcție. 

 Virgil Păcurar: Da, sincer a fost o dezamăgire pentru că am știut ce am făcut, proiectele pe care am încercat și le-am implementat în comună, munca pe care am depus-o, care de multe ori efectiv mă afecta și pe plan familial, porneam la muncă dimineața la ora 6-7.00 , ajungeam seara pe la orele 22.00, a fost o muncă uriașă. La început nu aveam proiecte, am început cu propunerea de alocare în Consiliul local de fonduri pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice și a început munca infernală de obținere a autorizațiilor și fonduri și lupta cu decidenții din București. Da, a fost o dezamăgire și chiar m-am gândit să renunț la politică, dar mai apoi s-a întâmplat ca întâlnindu-mă zi de zi cu cetățenii din comună, atât în comună cât și în Câmpia Turzii, am avut surpriza plăcută, de ce să nu o spunem, să mi se spună: ”Domnule primar, haideți înapoi la primărie!”. Așa că, acesta a fost factorul principal care m-a convins să încerc din nou și să candidez la primăria comunei Ceanu Mare.

Rep.: Cred că toți cititorii noștri știu și dacă nu știu, trebuie să le spunem  noi, că dumneavoastră ați fost primar PNL 8 ani de zile și deși ați obținut voturi importante, și la parlamentare, ați trecut iată la PMP. Care este motivul? 

 Virgil Păcurar: Pot să vă spun că eu am fost mândru de ceea ce am realizat, la PNL și în opt ani de zile, plus cei patru ani în care efectiv am stat în umbră, deși eram președintele PNL Ceanu Mare, am pierdut doar două bătălii. Trecerea mea de la PNL la PMP a fost una mai degrabă forțată, pentru că sincer, acolo mi-am lăsat o parte din suflet, din inimă, am muncit foarte mult, am întâlnit niște oameni deosebiți în cadrul aceluiași partid, și sunt ferm convins că ori de câte ori o să mă întâlnesc cu acei oameni, o să ne strângem mâna și o să vorbim ca niște prieteni. Din păcate, PNL Cluj a decis că doamna primar a Comunei Ceanu Mare să fie susținută de dânșii.

Decizia trecerii mele la PMP am luat-o împreună cu echipa. Deci toată echipa cu care timp de 12 ani am performat, cu PNL-ul, am trecut la PMP, pentru că am simțit că acest partid ne dă șansa să fim o echipă, ne dă șansa să fim noi înșine, ne dă energia, pentru că mie îmi place să cred că PMP (Partidul Mișcarea Populară — Mișcare= Energie, Popular= a fi iubit) suntem oameni populari, oameni care avem energie și aceste două chestii vrem să le transmitem mai departe: energie și să ne facem iubiți, dacă nu suntem încă iubiți de cetățenii din comună. Să mai fac o paralelă, fiindcă mulți m-au intrebat de ce încep cu un partid mic, chiar foarte mic..și atunci o să vă dau un exemplu concret: Eu am jucat fotbal, vreo 20 de ani de zile, la nivel de amatori, ce-i drept, luăm exemplu Hagi, cel mai celebru fotbalist român, zic eu, poate alții au altă părere. Ei bine, apogeul lui Hagi în carieră a fost când s-a transferat la Galatasaray, știm foarte bine, n-a ales o echipă de top, dar a ales o echipă cu care să lupte împreună. Astfel au cucerit Cupa UEFA, Supercupa Europei și o mulțime de titluri în Turcia. Ei bine, noi am ales să fim o echipă, să tragem, să fim toți pentru unul și unul pentru toți. Deci, acest partid ne-a dat șansa aceasta, să rămânem împreună, nu ni s-a impus de la centru anumite chestii, ne-a lăsat posibilitatea, ”voi știți care sunt problemele în comună, voi veniți cu propuneri, pentru că până la urmă voi stați de vorbă cu cetățenii și știți cel mai bine modul în care puteți soluționa și rezolva problemele importante ale comunității”.

Rep.: Bună paralela cu Hagi. Si ca să întru și eu puțin în discuții, deși la un moment dat a performat și la Real Madrid și la Barcelona, nu a fost acolo ”topul” și într-adevăr a ales o echipă unde a dictat el, pentru că oarecum mergi la o echipă unde să fi tu vedeta, și Hagi avea nevoie de Galatasaray a avut mult mai multă nevoie de un lider cum era Hagi. Domnule Virgil, vreau să vă mai întreb un aspect pe care l-am văzut de ceva timp în spațiul public, ați fost acuzat că ați aruncat cu ceva sume care nu au fost adevărate. Oare ce ne puteți spune despre acest subiect?

 Virgil Păcurar: Da, din păcate. Vreau să vă spun că în 2016 s-a dus, mă rog, o campanie foarte urâtă. Multă dezinformare, multă minciună, și eu m-am hotărât ca tot ceea ce vorbesc, să susțin prin acte. Mi s-a spus, spre exemplu, că am dat niște sume, aproximativ 1000 de miliarde de lei, pe care actuala administrație publică le-a avut în cei patru ani de mandat. Vreau să vă spun, aici sunt hotărârile de consiliu local, din 2018-2019-2020, ele pot fi găsite pe site-ul primăriei Ceanu Mare, deci sunt acte publice, în care se arată că în cei patru ani de mandat au fost bugete de 200 de miliarde de lei anual, dânșii spun că sumele au rămas de la an la an, aici arată că poate managementul a fost puțin cam prost. Vreau să vă spun că eu când am fost primar rămâneam cu datorii, la sfârșit de an făceam lucrări care erau bugetate doar o anumită parte, și la sfârșitul anului făceam acele acte prin care urma să plătim restul banilor pentru lucrările publice executate. De aceea spun că sunt probleme foarte serioase, chestiile sunt reale, și sumele pot fi găsite.

Rep.: Deci ceea ce dumneavoastră ați expus în spațiul public este real?

Virgil Păcurar: Este real. Tot așa, vreau să vă spun, la ora actuală avem o problemă foarte gravă la noi în comună, și anume problema cu salubritatea. Țin să amintesc acest lucru pentru că e foarte important. Am avut o ședință de consiliu local săptămâna trecută, contractul cu firma de salubritate s-a încheiat la data de 31 decembrie 2019, iar dacă s-au plătit de atunci sume de bani, intrăm în altă sferă, ca atare eu asta vreau să demonstrez, puțin managementul, așa cum îl percep eu, e total greșit. Deci undeva sunt niște greșeli și aceste lucruri trebuie remediate.

Rep.: Am înțeles. Ne-ați expus și partea aceasta, ne-ați adus și documente, pe care o să le verificăm, să fie totul în regulă. Domnule Virgil, care sunt proiectele dumneavoastră pentru Comuna Ceanu Mare?

 Virgil Păcurar: Cel mai important proiect pentru comuna Ceanu Mare, nu-mi aparține, nu pot să nu recunosc valoarea unui politician care, chiar dacă poate în aceste alegeri o să imi fie adversar. Deci, în fața domnului Primar Emil Boc, eu unul îmi scot pălăria și dânsul e inițiatorul acestui proiect de participare bugetativă. Acest proiect e numărul unu pe lista mea, vreau să îl impun, și anume, poate nu toți înțeleg ce înseamnă participare bugetativă dar vreau ca toți locuitorii comunei Ceanu Mare să se implice în luarea de decizii, înspre ce anume să meargă banii din bugetul local. Atât pot să vă spun, că la începutul fiecărui an vom face ședințe, o să prezint cifre reale care sunt la începutul anului și dânșii o să hotărască, fiecare, ce proiect o să ducem la îndeplinire, în fiecare sat. Ce cred dânșii că e primordial să se rezolve, ce probleme. Pentru că de multe ori se reproșează: ”De ce s-a făcut? Nu trebuiau făcute anumite lucruri, trebuia făcut alt lucru…” atunci, implicându-i, nu mai pot să spună că nu au știut, sau că au fost dați la o parte, în luarea de decizii, și mi se pare foarte corect. Următoarele proiecte pe ordinea de zi, cum știți, în 202 o să fie o nouă sesiune de alocări de fonduri europene, de la Bruxelles înspre România și voi încerca, acolo în localitățile unde nu este asfalt, apă, canalizare, efectiv să facem studii de fezabilitate, proiecte tehnice și să încercăm să accesăm fondurile europene.

Un proiect foarte important pentru comunitate, pentru că la ora actuală comuna se confruntă cu lipsa tinerilor în comunitate, avem oameni foarte în vârstă în localitate, trebuie să atragem tineri și ar fi efectiv acordarea de terenuri pentru locuințe tinerilor căsătoriți până la 35 de ani, bineînțeles legal, respectând legea. Apoi, un alt proiect foarte important cu care eu deja am luat legătura cu anumiți factori decizionali ar fi un parteneriat public-privat pentru un centru de colectare legume-fructe, cereale, sau chiar un abator, să nu uităm, Comuna Ceanu Mare are cel mai mare efectiv de animale din județul Cluj, apoi ar fi extinderea rețelei de iluminat public și curent electric, din păcate mai sunt zone unde încă nu sunt aceste servicii, ar fi continuarea activității de cadastrare a comunei, primul a fost în 2015, la care am obținut sume pentru cadastrarea gratuită a Comunei Ceanu Mare, și bineînțeles, cum v-am spus, făcând și sport, ar fi revigorarea activităților sportive și culturale de la noi din comună, să nu uităm totuși că un popor fără istorie și fără cultură, e un popor care își pierde identitatea, și eu vă spun, aici în Ceanu Mare avem o grămadă de valori culturale și cu care ne putem mândri. Să nu uităm că suntem una din cele mai vechi comune care apărem în istoria județului Cluj, și de aceea vrem să implementăm un proiect, să scoatem tinerii din comună din fața calculatorului, din baruri, și încercăm să creăm în fiecare sat acele echipe de fotbal, de ce nu, și alte sporturi, astfel încât să ne gândim în primul rând la sănătatea lor și să aibă  posibilitatea de a-și petrece oarecum timpul liber altcumva decât în fața calculatorului.

Rep.: Iată că am ajuns și la ultimul punct, poate credeți, poate nu, dar a trecut foarte repede timpul.. Domnule Virgil, dacă mâine ar fi alegeri, ce mesaj ați transmite cetățenilor comunei Ceanu Mare? Vă rog să priviți spre cameră și să vă imaginați că în spatele camerei se află locuitorii comunei Ceanu Mare.

 Virgil Păcurar: PMP are un mesaj foarte frumos, în această campanie. Dragi locuitori ai comunei Ceanu Mare, știți cu toții cine sunt, știți cu toții ce echipă avem. Venim cu proiecte foarte importante pentru dumneavoastră, pentru toți locuitorii acestei comune foarte frumoase. De aceea, eu spun: Votați PMP Ceanu Mare! Votați Virgil Păcurar, primar! Votați oameni cărora într-adevăr le pasă de dumneavoastră!

Rep.:  Perfect! Am ajuns la finalul interviului, vă mulțumim foarte mult că ați acceptat interviul nostru din noua rubrică marca Ziarul 21 ”Jurnal de candidat”, și vă dorim succes și spor, pentru că ținând cont de faptul că pe data de 27 septembrie, autoritățile au decretat că vor fi alegerile locale, să aveți mult spor, pentru că azi-mâine începe campania electorală.

Virgil Păcurar: Vă mulțumesc! Și vă aștept să sărbătorim, pentru că sunt ferm convins de victoria noastră în această comună. Vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit ocazia de a da acest interviu. Toate cele bune!

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS