Actualitate

Lipsa ofertanților, poate duce la pierderea unor finanțări importante la Tureni

În ciuda eforturilor depuse de administrația locală a comunei Tureni, pentru îndeplinirea a două obiective importante, din lipsă de ofertanți pentru licitații, proiectele ar putea rămâne nefinalizate.
În cadrul unui interviu, doamna primar al comunei Tureni, Daniela Mănăilă, a explicat în situația în care se află la momentul actual.
Este vorba despre construirea unei săli de sport și un proiect depus pe GAL, mansardarea școlii generale din Tureni. Deși aceste obiective au fost licitate de câte trei ori, nici o societate nu și-a exprimat dorința de a prelua lucrarea.


„Zilele trecute am fost la București chiar la directoarea Companiei Naționale de Investiți și am rugat-o , în măsura în care se poate, să mai posteze odată oferta pe sistemul național de achiziții publice și cu această ocazie solicit constructorilor din zonă să depună ofertele pentru că altfel riscăm să pierdem finanțarea. …pentru cealaltă investiție, mansardarea școlii din Tureni, joi avem ședință de consiliu și vom decide ce facem, pentru că vom fi pasibili de penalități…suntem în situația în care avem bani dar nu există forță de muncă!”a declarat Daniela Mănăilă.


În ceea ce privește situația celorlalte proiecte aflate în desfășurare în comuna Tureni, lucrările continuă. 24 de străzi, majoritatea în satul Tureni, două străzi la Micești, au fost finalizate, urmând să se facă recepția acestora.
Edilul de la Tureni spune că ”lucrările au fost finalizate în perioada contractuală și sunt de calitate.”
Nici proiectul de introducere a gazului metan la Tureni, nu a fost abandonat, în 3 din cele 5 sate există deja gaz metan.


”Am discutat cu factorii de decizie și la Tureni avem o problemă gravă, vrem să extindem rețeaua de gaze pentru că alimentarea cu lemne este dificilă mai ales pentru persoanele vârstnice, în plus acestea s-au și scumpit în ultima perioadă…în trei sate avem gaze naturale, dar la Comșești și Micești nu. Am scos la licitație de 5 ori proiectul de introducere a gazelor, valoarea acestuia depășește 2 milioane de lei, dar nu s-au prezentat ofertanți!” mai precizează edilul comunei.
O altă problemă deloc de ignorant este cea a serviciului de salubritate, deoarece societatea din Harghita voia să încheie contractul, din cauza pierderilor financiare mari. Dar s-au răzgândit, însă nu se știe până când.


Explicația primită din partea societății harghitene a fost pentru că transportul deșeurilor la Odorheiul Secuiesc ridică valoarea cheltuielilor la un nivel greu de acoperit, deoarece administrația locală nu subvenționează serviciul.
Printre obiectivele stabilite de edilul comunei Tureni, doamna Dana Mănăilă, se află și Capela de la Tureni, dorind să fie încheiate lucrările până cel târziu în luna decembrie dar și construcția unui teren de sport la Mărtinești.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS