Actualitate

Mai multe autovehicule cu GPL

Prețul carburantului este într-o continua creștere, în timp de benzina și motorina o sa ajungă în curând la 6 lei, GPL ul nu sare mai mult de 2.6 lei. Registrului Auto Român a omologat 2.400 de autovehicule alimentate cu GNC (gaz natural comprimat) pentru a circula în România. Cea mai mare creștere a numărului acestor mașini s-a înregistrat în perioada 2016-2018. Dintre acestea, 162 sunt camioane și autobuze.

Chiar dacă tehnologia este la început de drum în țara noastră, R.A.R. s-a adaptat pentru a avea proceduri clare de lucru cu aceste vehicule.

“Registrul Auto Român a asigurat modificarea legislației pentru efectuarea ITP în cazul vehiculelor care funcționează cu GNC, de autorizare a stațiilor și inspectorilor ITP, pentru ca aceste vehicule să poată face inspecția tehnică periodică.

R.A.R. poate efectua ITP în toate reprezentanțele, iar softul analizatoarelor de gaze a fost actualizat pentru a măsura emisiile poluante provenite de la acest combustibil”, susține ing. George-Adrian Dincă, directorul general al instituției.

Au fost stabilite procedurile de lucru pentru autovehiculele modificate pentru alimentarea duală, la care, pe lângă combustibilul de bază se utilizează concomitant si GNC, dar și pentru schimbarea completă a combustibilului inițial (benzină sau motorină) în GNC. Instrucțiunile vizează atât autorizarea atelierelor pentru montajul unor astfel de instalații, cât și reomologarea autovehiculelor și modificarea aferentă a cărților de identitate ale acestora.

Registrul Auto Român și-a upgradat echipamentele de determinare a emisiilor poluante, astfel încât laboratorul nostru de încercări a efectuat deja teste cu autovehicule cu GNC, atât pe stand, cât și în traficul real, cu sistemul portabil de măsurare a emisiilor – PEMS.

Pentru a verifica lista stațiilor ITP autorizate să efectueze verificări la vehiculele echipate cu GNC, puteți să accesați link-ul următor și să selectați județul dorit sau Capitala.
http://www.rarom.ro/?page_id=888

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS