Actualitate

Ioan Lascău, veteranul de război din Luncani, în vârstă de 107 ani, sărbătorit de Baza 71 Aeriană Emanoil Ionescu

Baza Aeriană Emanoil Ionescu împreună cu administrația locală Luna, l-au sărbătorit pe Ioan Lascău, veteranul de război care a împlinit venerabila vârstă de 107 ani.

„Nu mulţi au privilegiul de a sărbători cel de-al 107-lea an de viaţă aşa cum este cazul veteranului de război Ioan Lascău. Deportat la Odessa, a luptat cu eroism pentru acest neam şi ne-a povestit cu emoţie întâmplări de pe front dar şi despre viaţa dânsului, de aici, din localitatea Luncani, comuna Luna.

La mulţi ani domnule Lascău! Să aveţi parte de sănătate şi să vă bucuraţi de familia frumoasă pe care o aveţi!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială a Bazei 71 Aerienă din Câmpia Turzii

Ioan Lascău a luptat pe Frontul de Est, trecând prin Tighina, Tiraspol și ajungând până în Odesa, fiind încadrat soldat la o companie de branduri. A cunoscut adevăratul sens al războiului, rezistând timp de 6 săptămâni în tranșeele de pe linia întâi.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS