Actualitate

Măsuri dure pentru constructorii care nu îşi respectă contractele

Măsuri dure pentru constructorii care nu îşi respectă contractele
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat sâmbătă, că, din cauza slabei mobilizări pe șantiere, contractele unora dintre constructorii care lucrează în prezent la autostrăzi ar putea fi reziliate.
Ministrul Răzvan Cuc a vorbit, sâmbătă, de rezultare dezamăgitoare în cazul lotului 2 de pe autostrada Sebeş – Turda, unde constructor este asocierea Aktor – Euroconstruct Trading.
„Este dezamăgitor. Am chemat constructorul, luni, să am o discuție aplicată, dacă nu se mobilizează, reziliez contractul. 75 de utilaje, 55 de muncitori… Nu sunt probleme de natură financiară pe acest contract, de altfel, pe niciun șantier în lucru, deci scuze nu au”, a spus ministrul.
„Verdictul este simplu: Dacă constructorul, în cel mai scurt timp, reziliem contractul. (…) Unde nu sunt mobilizaţi, pleacă acasă şi trei ani nu mai au ce căuta în România, le dăm certificat constatator negru şi am încheiat discuţia…Să văd acolo cum aduc 20 de utilaje, cum am văzut la cei de la Aktor, în condiţiile în care plouase cu o zi înainte? Despre ce vorbim? Aici este o problemă de asumare”, a spus ministrul..
De asemenea, potrivit ministrului Cuc, probleme sunt şi pe sectorul Cheţani – Câmpia Turzii, unde constructor este asocierea Straco – Specialist Consulting – Total Road.
„Mobilizare foarte, foarte slabă, o să avem o discuție cu antreprenorul să ne prezinte un grafic clar cu privire la finalizarea acestui lot. Constructorul și-a luat angajamentul că acest lot va fi dat în trafic anul acesta, dar cu mobilizarea asta, mă îndoiesc…Întârzierile pot fi recuperate, dar numai cu o mobilizare exemplară”, a spus ministrul Transporturilor.
Răzvan Cuc spune că un alt motiv de reziliere a contractelor va fi modul în care aceste contractorii îşi plătesc subcontractorii, la timp sau cu întârziere.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS