Actualitate

Ministrul Cuc ameninţă constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda cu rezilierea contractului Ultimatum din partea Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat joi un nou ultimatum constructorului lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, adică grecilor de la Aktor. Aflat în control pe şantierul autostrăzii, ministrul a anunţat termen până la sfârşitul acestei luni pentru ca firma să schimbe ritmul lucrărilor. De asemenea, a condiţionat-o să angajeze subcontractanţi români, dacă nu reuşeşte să îmbunătăţească situaţia din teren.

Răzvan Cuc a verificat din nou lucrările de pe cele două loturi neterminate încă din Autostrada Sebeş-Turda. Pe lotul 2, stadiul lucrărilor abia a fost atins pragul de 50%.
”Eu cred că a trecut partea cu bătaia de joc vizavi de români şi de ceea ce înseamnă statul român. Cred că aţi confundat lucrarea la autostradă cu o lucrare la un drum naţional, aici lucrați la o autostradă.
Eu v-am spus vouă să vă mobilizaţi, văd că nu v-aţi mobilizat. Suntem în data de 13 iunie, sfatul meu ca să mai țineți contractul astă este următorul: aveţi două săptămâni să vă duceţi în piaţă să căutaţi antreprenori serioşi cu care să încheiaţi contracte, pe care le declaraţi la CNAIR, ca să poată plăti subcontractanţii, ca să vă finalizaţi lucrarea până la sfârşitul anului.
Dacă nu văd actele făcute cu subcontractori români până la sfârşitul lunii iunie, vă reziliez contractul”, s-a adresat ministrul, constructorului Aktor, pe şantierul lotului 2, în judeţul Alba.
Stadiul lucrărilor pe lotul 2 – sursa CNAIR:
Lotul 2 (km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti) – stadiu fizic lucrări 50,35% final luna mai (49,5% aprilie, 49,05% martie, 49,01% februarie)

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS