Actualitate

„Muncă în folosul comunității” pentru beneficiarii Centrului de Zi „Clement” din Câmpia Turzii

Activitățile săptămânale pe care le efectuează conducerea și beneficiarii Centrului de Zi „Clement” din Câmpia Turzii sunt pur și simplu extraordinare. Aceștia nu doar se plimbă( excursiile aproape săptămânale), ci și muncesc. De fapt, această „muncă” comună transformată în relaxare, denotă unitatea acestui Centru.


„Astăzi 25 iulie, un grup de beneficiari ai Centrului de zi ,,Clement” însoțiți de către asistentul social Agafia Ramona Roșu și Sebastian Anca Moldvai, șef centru au participat la o activitate de recoltare a lavandei în centrul municipiului.

În acest timp, participanții au discutat despre beneficiile acestei minunate plante aromatice și despre cum o întrebuințează fiecare în gospodăria proprie.
De asemenea lavanda este folosită în scopuri cosmetice și medicinale cu efecte terapeutice recunoscute.


„Am venit cu această propunere centrelor din subordinea Primăriei datorită faptului că le cunosc activitatea îndeaproape și suntem cu toții conștienți de importanța unor altfel de activități, de socializare și de timp liber, care să vină în completarea terapiilor specifice de recuperare. Mai mult decât atât, activitățile grupurilor de terapie ocupațională formate fie din copii în cadrul Centrului ,,Carine “, cât și din adulții și vârstnicii beneficiari ai serviciilor Centrului de zi ,,Clement” , aduc multă bucurie tuturor participanților. De fiecare dată, produsele confecționate, prezentate cu diferite ocazii în comunitate (Ziua vârstnicului, Ziua mamei sau expoziții diverse) stârnesc apreciere și încântare. Și foarte important, noi talente pot fi descoperite și promovate, atât în rândul copiilor cu dizabilități, cât și între beneficiarii Centrului ,,Clement” a reliefat Irina Munteanu, director executiv Direcția Relații cu Comunitatea”.
Participantele la activitate au declarat că a fost o activitate plină de zâmbete, veselie, și benefică pentru sufletul și trupul fiecăruia.

Lavanda a fost depozitată în condiții optime și așteaptă să fie prelucrată sub diferite forme (aranjamente florale, săculeți cu lavandă) în cadrul grupului de ergoterapie din centrul de zi.” Arată o postare pe pagina de facebook a Centrului de Zi „Clement” din Câmpia Turzii

Sincere felicitări!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS