<
Actualitate

Video. Darius Babaioana, povestea din spatele succesului

Darius este un puşti din Turda, în vârstă de 11 ani, care de la vârsta de 4 a început să practice kartingul, prima dată când a mers la karting l-a văzut pe tatăl său de atunci şi-a dorit foarte tare să poată şi el să piloteze. ”Microbul” acestui sport cu motor l-a moștenit de la tatăl său.


Povestea pilotului Darius Babaioana de la ”Transkart Racing Club” începe în anul 2014 . Pe atunci Darius avea doar 5 ani și începea o aventură frumoasă dar grea, in karting. În primii doi ani ocupă locul trei la Campionatul Național și la Cupa României.
Performanțele apar încă din 2016, când Darius devine Campion Național la Clasa PUFO și câștigă și Cupa Federației Române de Karting. În 2017 trece la o clasă superioară, unde kartul atinge 100 km/h. Câștigă un nou titlul de Campion Național. iar la trofeul ”Cupa FRK” ocupă locul doi, în timp ce în anul 2018, câștigă Cupa FRK, iar Campionatul Național îl încheie pe poziția secundă a clasamentului.

În cea mai mare și titrată competiție internațională organizată WSK Promotion , pilotul Transkart Racing concurează din 2017.
Finalul anului 2018, aduce pilotului turdean locul 4 în cadrul Trofeului Internațional Ayrton Senna , unde au concurat peste 300 de piloți din intreaga lume !
2019 începe cu participări în competițiile organizate de WSK Promotion , iar la Cupa Campionilor WSK din 27 ianuarie , în finala B , se clasează pe locul 6.


Din luna mai, Darius Babaioana concurează și in Campionatul Național de karting ,unde lupta pentru un nou titlu de Campion Național.
A câștigat primele două etape din Campionatul Național de Karting dar și Cupa României –Federația Română de Karting.


Actualmente Darius are nu mai puțin de 34 de trofee, câştigate cu multă muncă şi sudoare, cel mai mare tofeu câştigat până acum de Darius este un trofeu câştigat în Italia, când Darius a ieşit pe locul al 4-lea din peste 90 de participanți.
Darius pilotează un kart cu ramă ”Republic”, cu care poate atinge până la 120 km/h, acesta are o putere de 60 cm cubi, iar caii putere între 10 şi 15. Următoarea etapă pentru Darius va fi 2-4 August la Târgul Secuiesc, unde este una dintre puținele piste pentru acest sport de la noi din țară. Pe lângă pista de la Târgul Secuiesc, Darius se mai antrenează şi pe pistele de la Bacău şi de la Bucureşti, dar şi în Italia și Franța. Chiar dacă aceste piste sunt la sute de Kilometri de Turda, Darius face eforturi pentru a se deplasa deoarece antrenamentul este esențial pentru o reuşită.


Când Darius pilotează, ”se simte liber, se simte foarte bine, fără nici o grijă, asta când kartul funcționează în parametri, iar când se strică este foarte important să fie o bună comunicare între pilot şi mecanic”, după cum a declarat tânărul pilot.


Darius are două rame de kart, şi mai multe motoare printre care unul nou, recent achiziționat, acest sport nu este deloc ieftin, o ramă de kart poate ajunge la peste 200 de euro, în timp ce un motor poate ajunge și la suma de 1500 de euro.
Deşi este ocupat mai tot timpul cu kartigul, Darius pune şcoala pe primul loc, el tocmai a trecut clasa a 5-a, profesorii îl înțeleg şi îi respectă pasiunea, îl lasă tot timpul să meargă la concursuri. Chiar şi aşa, Darius este olimpic la matematică, etapa națională. Darius este elev al Școlii Gimnaziale din comuna Mihai Viteazu, de lângă Turda.


Programul competițional în karting se desfășoară pe aproape întreg anul, cu o pauză de 3 luni, care de obicei durează până în ianuarie. Darius face pregătire fizică, merge la sală, la înot, la alergare, iar părinții vor să îl înscrie pe Darius şi la competițiile de natație, pentru că are potențial.
Darius ținteşte tot mai sus, el vrea să ajungă în Forumula 1, deşi e foarte greu şi trebuie să ai şi puțin noroc, dar şi în formula 2 sau 3 este bine, este un început perfect pentru tânărul pilot.

Acesta, momentan nu are sponsori , doar părinții şi bunicii îl ajută, dar în viitor speră ca această situație să se rezolve favorabil.
Darius încurajează toți copii să practice un sport indiferent care ar fi acesta, pentru că le dezvoltă atât trupul cât și mintea, devin mult mai discuplinați, mai responsabili.


Echipa ”Ziarul 21” îl felicită pentru fiecare reușită în parte și îi urează mult succes pe mai departe, în toate activitățile pe care le desfășoară!
Bravo, Darius! Felicitări și părinților pentru sprijinul acordat micului pilot turdean!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS