<
Actualitate

Pagina de Agricultură. Diana Suciu: „Anul 2020 a fost unul foarte greu, dar d.p.d.v. al recoltei suntem mulțumiți”

Pagina de Agricultură continuă în cadrul Ziarului 21. În această ediției vrem să v-o prezentăm pe Diana Suciu, o tânără implicată 100% în afacerea pe care familia ei o are de foarte mulți ani. Legumicultura este o ramură a agriculturii deosebit de grea… însă dacă o faci cu pasiune și cu drag, poate fi deosebit de frumoasă. Diana este o tânără implicată, devotată și foarte harnică. Nu se dă la o parte când este vorba de muncile câmpului, iar la recoltare și valorificare este în prima linie. Am zărit-o de multe ori în parcele unde familia sa își desfășoară activitatea agricolă. Fără dar și poate… Diana este un exemplu pentru toate domnișoarele din această țară. Am rugat-o să ne acorde un mic interviu și după multe insistențe, a acceptat. Așadar, câteva cuvinte despre producțiile obținute în acest an, valorificarea produselor și despre locația unde o puteti găsi pentru a achiziționa legume sănătoase, în rândurile de mai jos.

Adrian Soporan: Cum a fost anul 2020 d.p.d.v al producției?

Diana Suciu: Anul 2020 a fost un an foarte greu pentru toată lumea, însă din punct de vedere a recoltei putem spune că suntem multumiți, deoarece am avut o producție bună și o calitate a produselor.

Adrian Soporan: Cât de tare v-a afectat condițiile meteo?
Diana Suciu: Condițiile meteo ne-au pus destul de multe piedici, având în vedere că am avut parte de o primăvară secetoasă, unde a fost nevoie să irigăm foarte mult pentru a avea o producție bună, acestea necesitând costuri suplimentare; toamna a fost foarte ploioasă, ceea ce ne-a îngreunat munca la câmp, deoarece toamna este anotimpul în care se recoltează producțiile obținute peste an.

Adrian Soporan: Ce legulme ați cultivat?

Diana Suciu: Anul acesta amultivat cartofi, varză, conopidă, morcovi, vinete, țelină, pătrunjel, ceapă, ardei și gogoșari.

Adrian Soporan: A venit pandemia, au apărut restricțiile. Cât v-a afectat la vânzarea producției?
Diana Suciu: Într-adevăr, odată cu pandemia au venit și restricțiile, care au debusolat pe toată lumea. La nivel național s-au închis piețele, favorizând supermarketurile, unde o mare parte din marfă este adusă de afară. La Campia Turzii avem noroc că în continuare se ține piața de miercuri, deoarece în acest fel oamenii își pot face cumpărăturile de la producătorii locali. Pe noi cel mai tare ne-au afectat închiderea localurilor, deoarece o mare parte din marfă se îndrepta către restaurante, unde erau tot timpul evenimente. Drept urmare, marfa a trecut foarte greu, iar prețurile au fost foarte, foarte mici față de anul trecut.


Adrian Soporan: Ce legume aveți de vânzare în acest moment?
Diana Suciu: Acum mai avem de vânzare cartofi, morcovi, țelină și pătrunjel.

Adrian Soporan: Unde te găsește lumea pentru achiziționarea produselor?

Diana Suciu: Mă puteți găsi în Câmpia Turzii, cartierul Sâncrai, pe str. Islazului, nr. 2, iar cât de curând o să deschidem un magazin legume-fructe la Turda, pe str. Lianelor (Micro).

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS