<
Actualitate

Patric, băiețelul din Mihai Viteazu, are nevoie urgentă de operație! ”ÎMPREUNĂ PENTRU PATRIC!”

PATRIC, BĂIEȚELUL DE 8 ANI DIN MIHAI VITEAZU, ARE ÎN CONTINUARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU!
Am stat, de curând, de vorbă cu doamna Laura Vasari, mama lui Patric.

Printre lacrimi, privindu-și băiețelul, care pe data de 13 noiembrie a implinit 8 anișori, Laura ne-a dat cele mai proaste vești ce le voiam auzite…”Patric, nu este bine! Are nevoie cat de urgent de operație.”

Dragii noștri cititori, știm că suntem înconjurați de oameni cu suflet mare și că veți fi și de data aceasta alături de noi, așa cum ați fost de atâtea ori, drept pentru care vă scriem din nou!


Cu siguranță vă amintiți de Patric, micul luptător!

La doar 8 anișori, viața lui nu e una fericită, problemele de sănătate cu care se confruntă încă de la 6 luni de viață, nu ii permit să se bucure de copilărie, cum fac toți cei de vârsta lui! Patric, nu a umblat niciodată!

În urma unor noi controale la spital, a fost consultat de mai mulți medici iar veștile au căzut ca un bolovan pe umerii părinților lui Patric.

La două zile după ce a implinit 8 ani, pe 15 Noiembrie, Patric era pe un pat de spital, iar mama lui, primea cele mai triste vești.

După mai multe vizite, la diferiți medici, răspunsul a fost același…are nevoie de OPERAȚIE.

Micul erou, are nevoie de intervenție chirurgicală la picioare, la o clinică din Germania. Costurile se ridică la suma de 20.000 euro, sumă de care părinții micuțului nu dispun. Mama lui Patric ne-a spus că a incercat să obțină credit bancar, însă nu a reușit din cauza faptului că are un alt credit de returnat. Iar în condițiile actuale, un credit bancar este extrem de greu de accesat.

Tocmai de aceea, am apelat la bunătatea dumneavoastră, dragi cititori.
Știm că doar împreună vom reuși să ajutăm această familie, atât de greu încercată!

Pentru cei care nu cunoașteți cazul, vă prezentăm mai jos, Povestea lui Patric, poveste care ne-a impresionat încă de anul trecut, când am aflat despre această nenorocire care s-a abătut asupra unui biet băiețel, minunat, zâmbitor, care emană atâta bunătate și liniște sufletească în jurul lui..

Pentru că micul Patric are in continuare nevoie de ajutorul nostru, vă respunem povestea tulburătoare a lui Vasari Patric, un copilaș de numai 8 ani din comuna Mihai Viteazu care la 6 luni, în urma administrării unui vaccin, a rămas semi paralizat. Nu am stat mult pe gânduri și ne-am hotărât ca noi, Ziarul 21, împreună cu dumneavoastră, dragi cititori, să continuăm campania umanitară, pentru a-l ajuta pe Patric să umble pentru prima dată în viața lui!


„Mama acestuia, o tânără care de 8 ani își îngrijește copilașul exemplar, ne aștepta cu sufletul la gură. Patric este practic dependent de ajutorul mamei. Tatăl lui era la muncă, muncește zi și noapte pentru a putea acoperi cheltuielile imense ale tratamentului și medicamentelor.
Patric s-a născut sănătos, a fost puternic, era un bebeluș normal, fără să știe nimeni ce va urma. La vârsta de 6 luni, mama acestuia a mers la medic pentru a-i face vaccinul obligatoriu, așa cum fac toți părinții. Nimic deosebit până aici …însă după o perioadă, mama lui a observat că Patric nu-și mai ținea capul stabil…parcă nu mai avea putere. Un lucru îngrijorător pentru o tânără mamă, astfel că împreună cu Patric s-a îndreptat din nou spre medic pentru a afla din ce cauză copilașul nu-și mai poate ține capul sus. Medicul care i-a făcut vaccinul s-a pensionat la puțin timp astfel că nu a mai fost de găsit. Așa se face că Laura, mama lui Patric, s-a orientat spre alte cabinete medicale și alți medici. La primul consult i s-a spus că, copilul este „leneș” dar o să-și revină, alți medici au dat vina pe lipsa de fier, iar așa se face că, băiețelul a început, la recomandarea medicului un tratament cu fier, însă timpul trecea iar Patric nu se ridica de pe pat.
Patric este un copil normal, are șimțuri și oferă o dragoste imensă mamei sale, de care este depedent.
Șanse de vindecare
Tot de la mama lui Patric am aflat că au fost medici care i-au dat șanse de vindecare. Ce veste mai minunată poate să audă o mamă pentru copilul ei care la vârsta de 8 ani este imobilizat pe pat?
Acesta a urmat un tratament de fizioterapie, un tratament medicamentos și un regim strict. Din păcate el singur nu poate mesteca astfel că toată mâncarea îi este „pasată” de mamă. În urma acestui tratament s-au văzut câteva îmbunătățiri. Însă costul imens dar și pandemia care a lovit România în luna Martie au făcut ca toate acestea să se oprească.

Ce înseamnă tratamentul lui Patric?
Laura, mama lui Patric ne-a deschis un sertar din bucătărie care era plin de medicamente…toate pentru copilaș. Din păcate aceste medicamente nu sunt compensate. Din salariul tatălui și ajutorul de îngrijire al mamei se cumpără aceste medicamente. Tratamentul unei ședințe de fizioterapie de asemenea, costă, iar Patric are nevoie de cel puțin trei ședințe pe săptămână. Regimul alimentar este unul bazat pe alimente bogate în fier, care de asemenea costă.

O zi din viața lui Patric
Patric se trezește de dimineață. Fiind depedent de mama sa, practic nu poate să zică dacă îl doare ceva, dacă îi este foame sau sete. Mâncarea îi este „pasată” de către mama sa. Micul dejun durează cam o oră și 30 de minute, nu pentru că mânâncă mult ci din cauza faptului că nu poate mesteca. Apoi luarea medicamentelor durează încă 30 de minute. După care este spălat, schimbat și atunci când timpul o permite este așezat într-un cărucior special care-i protejează și capul, gâtul nu poate susține capul copilului. Din păcate în scurt timp acest cărucior special îi va rămâne mic iar posibilitățile părinților sunt limitate. Toate veniturile abia le ajung pentru tratamentul de bază al copilului.”

Poți ajuta chiar și tu ca Patric să se poată opera!
Ziarul 21 nu a abandonat această campanie umanitară pentru a-l ajuta pe Patric să umble pentru prima dată.

Haideți să îl ajutăm, haideți să îl trimitem pe Patric la operația atat de necesară vieții lui.

Orice ajutor contează!

Doar împreună îl putem ajuta pe Patric să se opereze!

Ne găsiți la acest număr de telefon, 0752-171277, Ziarul 21, pentru informații/ ajutor pentru Patric sau

Putem dona direct în contul mamei lui:

VASARI LAURA BEATA RO59BTRLRONCRT0412209601

Vă Mulțumim din Suflet!
Impreună, putem reuși!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS