<
Actualitate

Pentru prima dată în istorie, Campionatul Mondial de baschet feminin Under 17 se va desfășura la Cluj-Napoca

Meciurile se vor desfășura la Sala Polivalentă “BT Arena” și la Sala Sporturilor “Horia Demian”, se arată pe site-ul Federației.
Decizia de a se juca la Cluj-Napoca a fost luată în cadrul FIBA Central Board, în 30 martie, la Abidjan, fiind confirmată printr-o adresă oficială semnată de preşedintele FIBA, Horacio Muratore, şi de secretarul general FIBA, Andreas Zagklis.
”Vă felicităm oficial pentru obţinerea dreptului de organizare a FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, ca urmare a deciziei FIBA Central Board”, se arată în adresa oficială primită de FR Baschet, citată de hotnews.ro.
Competiţia se va desfăşura la Cluj-Napoca, în BT Arena şi Sala Sporturilor ”Horia Demian”, cu 16 echipe, în perioada 15-23 august 2020. Primele cinci ediţii ale CM under 17 au avut loc în Franţa (2010), Olanda (2012), Cehia (2014), Spania (2016) şi Belarus (2018), iar medaliile de aur au fost cucerite de patru ori de naţionala SUA şi o singură dată de naţionala Australiei.
Calificată direct pe tabloul FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, în calitate de gazdă, naţionala României va participa cu generaţia 2003 în această vară la CE under 16 (Divizia B), între 15-24 august, la Sofia.
România a organizat în ultimii 13 ani mai multe competiţii europene de juniori/junioare, precum şi grupele Eurobasket Women 2015 şi Eurobasket 2017, dar acum primeşte pentru prima dată dreptul de organizare al unei competiţii la nivel mondial.
(Monitoruldecluj)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS