Actualitate

Peste 10 candidaturi, respinse în ultima zi de către BEC

Sâmbătă, BEC a mai validat pentru cursa electorală, încă doi candidați independenți, pe George Simion și Petre Costea, pe lângă Gregoriana Tudoran care a fost validată în data de 4 aprilie.

De asemenea BEC a respins peste 10 candidaturi ale unor partide sau independenți.

În afara celor două candidaturi independente admise sâmbătă, au fost admise și candidaturile Partidului Social Democrat Independent, ale Blocului Unității Naționale, ale Partidului Socialist Român și – parțial – candidaturile partidului PRO DEMO.

Au fost respinse candiaturile: Partidului România Mare, Partidul Forța Pensionarilor, Dreapta Liberală, Nuța Gabriela Ștefania, Partidul Comunitar din România, Partidul România Noastră, Partidul Neamul Românesc, Partidul Noua Românie și candidații independenți, Luminița Velciu, Dumitrache Sevastiția și Rotaru Ilie.

 

Astfel, în cursa pentru Parlamentul European concurează în România 13 partide și alianțe și trei candidați independenți.

În şedinţa de joi, BEC a admis candidatura independentă a Gregorianei Tudoran, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

De asemenea, au fost admise listele de candidaturi depuse de PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP şi PRU.

Până în 12 aprilie se pot depune contestaţii la aceste decizii. Candidaturile rămân definitive la data de 16 aprilie.

În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS